18 Lounge [recenzie de restaurant]

by Andreea Vasile

Luni, 30 iunie, a fost ultima mea zi de muncă la Digi24, așa că după ce am sărbătorit împreună cu colegii și mi-am luat ”la revedere” de la ei, am căzut de acord cu Ștefan că e un moment numai bun să facem din această zi prilej pentru o cină la un restaurant la care nu am mai fost și, deci, pentru o nouă recenzie. Recomandarea a venit din partea lui, semn că atunci când un bărbat nu se simte împovărat de luarea unei decizii, cum a fost cazul acum, și mintea, și inițiativa se dovedesc, dintr-o dată, tovarăși de drum excelenți. Așa am ajuns la 18 Lounge, restaurantul de la etajul 18 care se află într-unul dintre cele două turnuri gemene care încadrează intrarea în complexul Romexpo de la Casa Presei. Am făcut rezervarea prin formularul on-line de pe site pentru ora 19.30 și, pentru că nu am primit nicio confirmare pe e-mail, am sunat înainte acolo, dar la numerele de telefon de pe site nu a răspuns, de asemenea, nimeni. Am riscat și ne-am dus oricum, o plimbare nu strică niciodată, iar luni vremea a fost frumoasă, în ciuda temperaturilor extreme cu care vara aceasta oscilează.

view 2

Priveliște spre parcul Herăstrău din restaurantul 18 Lounge

După ce am bâjbâit puțin prin zonă pentru că nu știam în care dintre turnuri este locul (este în turnul din stânga, cum te uiți înspre Romexpo), ne-am urcat în lift și-am ajuns cât ai bate din palme deasupra orașului, priveliște care îmi place tot mai mult în ultima vreme și care a început să câștige teren și în București (weekend-ul trecut am fost la un picnic nocturn pe terasa unei cafenele/ceainării/bar de pe Căderea Bastiliei și, cu ocazia asta, am dat un interviu pentru Prima TV, însă asta e o altă poveste). Ne-a întîmpinat o domnișoară hostess care, bineînțeles, nu ne-a găsit rezervarea și, după ce i-am spus că trecusem prin toate procedurile oferite de site, fără niciun succes, ne-a invitat să luăm loc la o masă lângă geam, ceea ce am și sperat să se întâmple și în seara aceea nici nu a fost dificil pentru că restaurantul era relativ gol când am ajuns (deși, până la finalul serii, a devenit plin, în principal cu străini).

inside

Interior din restaurantul 18 Lounge

Imediat a venit la masă și ospătarul nostru care ne-a oferit meniul și lista de vinuri. După ce am consultat mâncărurile preț de vreo 10 minute pentru că oferta era destul de bogată și interesantă din punctul de vedere al combinațiilor, ne-am decis pentru piept de pui umplut cu radichio, brie și roșii uscate servit cu hribi și sos de trufe negre de sezon (eu) și dorada la grătar cu budincă de cartofi, sos de cidru și muștar Dijon (Ștefan). Am cerut, de asemenea, și două pahare cu vin de desert, un rose din Portugalia, zona Douro, despre care ulterior am citit că este cunoscută pentru vinurile sale și două cafele. Ospătarul nostru a fost foarte amabil și serviabil, dar intuiția ne-a zis amândurora că s-ar putea să fie nou în branșă pentru că era genul acela de om la care atitudinea simpatică se transformă, ușor, într-una de tipul ”hei, prietene, ce te aduce pe la noi, nu-i așa că locul ăsta e beton și voi păreți niște tipi foarte tari, cheers, s-aveți poftă”. Din această cauză, Ștefan a vorbit puțin cu el și strictul necesar, în vreme ce eu am fost mai prietenoasă și mai curioasă în privința felurilor de mâncare, deși, datorită acestui lucru, ospătarul, cum am spus, a fost ”a bit pushy”.

view 3

Imaginea asta a făcut toți banii și e mereu o senzație aparte să fii la înălțime și să vezi, dintr-un unghi nou, orașul în care locuiești de atâta vreme și despre care crezi că nu-ți mai poate oferi nimic nou.

Mâncarea a fost gustoasă, fără să îmi lase vreo impresie deosebită, deși sosul de trufe negre a meritat nota 10 și a fost partea care mi-a plăcut cel mai mult. Ștefan s-a bucurat de dorada lui care i s-a părut delicioasă și a făcut, ca mine, fixație tot pe sos, dar pe acela de Dijon, care, într-adevăr, a fost la fel de aromat și plăcut la gust ca al meu. În final am decis să mâncăm un desert împreună și am optat pentru ceva ușor, o cremă de mango cu foi crocante de orez, miere și migdale, un desert notat în meniu drept vegan (e poate util de menționat că aveau inclusiv preparate pentru vegetarieni și vegani și păreau foarte interesante combinațiile, deci m-aș întoarce acolo ca să încerc și din această categorie). Desertul a fost excelent, iar crema de mango răcoritoare, cu aromă puternică, numai bună pentru o zi de vară!

inside 2

Seara în resturantul 18 Lounge

Nota de plată pentru două persoane a fost 200 de lei, cu tot cu bacșiș, pe care, în ciuda atitudinii la limită a ospătarului, l-am lăsat regulamentar, 10%. 18 Lounge este un loc pe care îl recomand datorită priveliștii și mâncării care a fost bună și poate că alte preparate conving mai mult decât ce am ales eu. Repet că m-au impresionat sosul de trufe, crema de mango și vinul de Portugalia. Dacă vreți să știți ce alte feluri de mâncare au, puteți să le vedeți meniul pe site și le puteți urmări activitatea pe Facebook.

N.red. Fotografiile au fost luate de pe pagina de Facebook a 18 Lounge.

 

2 comments

You may also like

2 comments

Tea July 10, 2014 - 8:13 am

Pentru noi a fost a doua optiune pentru resto de wedding party – my brother si-a facut nunta acolo si chiar a fost mega-simpatica – elegant, awesome view, nice food, lounge-ul ala rooftop. Am ales Hard Rock pentru ca se potrivea cu tema nuntii (Queen) dar al doilea botez acolo il facem (primul am zis ca-l fac la Corbi, cand o fi).. Btw, cand vii la Corbi intr-o vizita?:D

Reply
Andreea July 10, 2014 - 9:52 am

pai, in principal, as putea veni oricand daca stabilim o zi din timp and i also have a ride with you guys ca eu n-am masina. deci let me know 🙂 multumesc pentru invitatie!

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: