Uncategorized

Om bun

„Mă simt mai bine pe scenă, făcând ceea ce fac, decât să vorbesc aici. Şi cu atât mai puţin în postura de amfitrion al propriei mele petreceri.”

Se aşează pe scaun, îşi încrucişează braţele pe spătarul lui şi ridică privirea pe ecran. Montajul cu pozele în care apare porneşte şi el lasă imediat privirea în jos. Nu-i place să se uite la el însuşi, deşi recunoaşte că pozele astea le-a revăzut iar şi iar pentru că sunt foarte reuşite. Nu mă uit la montaj fiindcă şi eu l-am mai văzut. Mă uit la el. Poziţia e neschimbată în cele câteva minute în care fotografiile rulează. Se uită la ele, lasă privirea în jos, zâmbeşte sălii atunci când vreo ipostază e în chip vădit amuzantă.

Are pantaloni de stofă negri, cămaşă albastră, papion roşu şi e foarte emoţionat. Vorbeşte cu drag de familia lui alcătuită din oamenii care au fost alături de el în ultima lună de zile. Cum a contribuit fiecare ca să facă posibil un spectacol care a avut loc cu casa închisă în fiecare dintre oraşele prin care a trecut.

Este Alexandru Tomescu la sfârşitul Turneului Stradivarius 2011 în faţa unei săli cu oameni cărora le mulţumeşte pentru susţinere. Este petrecerea prin care se sărbătoreşte pe sine şi pe cei din echipa cu care a lucrat.

În dimineaţa asta, unul dintre cei care au avut grijă de vioara Stradivarius în turneu, aducându-i ultimele bagaje, fredona Capriciul 24. „Nici măcar eu nu fac asta…”, a spus Alexandru.

E un om minunat. E un om care, atunci când te salută, îţi prinde mâna între palmele lui, între degetele lui.

Aceleaşi care mânuiesc cu atâta har o vioară nepreţuită.

Citeşte interviul amplu cu Alexandru Tomescu în Tabu de iunie.

Standard

2 gânduri despre „Om bun

  1. Daniel Voicescu zice:

    Buna. „Rasfoind” postarile tale, am observat ca ai un delicat simt al frumosului, atasat unei minunate generozitati; multi artisti, mai ales dintre cei romani, nu prea ii gratuleaza pe ceilalti. Depinde de gasca, de interese si altele…
    Da, Alexandru Tomescu e un Artist cu pasaport de cetatean al Tarii Bunului Simt si Print al Ordinului Valoare si Modestie. Cu bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s