Perna

Perna, după câini, cel mai de nădejde prieten al omului

Am plâns înainte de culcare. Cu lacrimi mari, de crocodil. Perna le-a înghiţit, aşa cum a mai făcut-o şi-n alte dăţi, şi nu mi le-a mai dat înapoi niciodată. De ce ar fi făcut-o? E ca şi când i-ai aduce aminte unui prieten toate prostiile pe care le-a spus şi le-a făcut în noaptea precedentă când s-a îmbătat. Nu vrea să ştie cât a fost de prost. Astfel, nici perna nu-ţi returnează plânsul fiindcă nici tu nu vrei să revezi cât de amărât erai.

Când m-am trezit în dimineaţa asta şi am suspinat, cu ochii umflaţi şi roşii, n-am putut să spun sigur dacă oftatul ăla a ieşit din mine sau din pernă. La graniţa dintre somn şi nesomn, lucrurile sunt incerte, ştiţi senzaţia. Aşa şi la mine. Totuşi m-am gândit, pentru prima oară poate, că perna ştie despre noi lucruri pe care nu le ştiu alţii. În braţele imaginare ale bulgărelui de bumbac ne-am înghesuit moacele tumefiate de nesperanţă, de plâns, de urlete neurlate (poate prea rar de plăcere, să nu intru în detalii necerute) de nenumărate ori în anii în care am conştientizat că nu e bine să spui în faţă că ăla e bou, ăla e nesimţit, ăla te-a făcut să plângi, ăla e nedrept, ăla ar merita un pumn în gură ş.a.m.d. aşa că ne-am dus frustrările neîmplinirii violente în pernele de pretutindeni şi le-am lăsat acolo.

M-am uitat la perna mea cu drag. Acum mă gândesc la un nume pentru ea. E un pui de pernă pe care îmi aştern capul şi sub care îmi pun mâinile în fiecare seară. De câteva ori am cărat-o cu mine prin diverse locuri. Înţeleg când oamenii îşi iau pernele cu ei pretutindeni. În perna aia e bagajul lor emoţional, acolo e înţelegere, şi alinare, şi confort. Perna ştie ce vrei, ce îţi doreşti, dacă perna ar putea să scrie o carte despre tine, ar fi poate cea mai apropiată de realitate biografie pe care cineva sau ceva ar putea s-o relateze.

In pillows we trust!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: