Uncategorized

Lucruri bune

Poza se numeşte „making good things happen”. Aşadar, are good things in the making or in the waiting?

E o secvenţă în episodul 2, sezonul 6 din serialul „Dexter” când Debra Morgan este cerută soţie şi învestită locotenent în aceeaşi zi. Replica ei la valul de lucruri bune care i se întâmplă: „What the fuck is going on today?”

*

În căutarea (sau aşteptarea) propriilor evenimente de bine, m-am întrebat adesea dacă succesul constă în a fi proactiv sau în a-ţi dori, din toată inima, să-ţi iasă în cale bucurii neaşteptate. Răspunsul îmi e încă neclar, dar cred că este o combinaţie între a face, cât mai bine, ceea ce ţine de tine pentru a reuşi ceva şi o atitudine pozitivă îmbinată cu proiecţia mentală a reuşitei finale fără intruziunea îndoielii că, la orice moment dat, s-ar putea să ratezi ce-ai de făcut.

*

Mai e totuşi ceva: lucrurile bune se împart în categorii şi vizavi de fiecare atitudinea e diferită pentru a le atrage. Astfel, pentru succesul profesional „reţeta” interioară arată cumva, pentru succesul în relaţii, „ingredientele” sunt altele şi tot aşa. Am pus cuvintele între „ghilimele” pentru că ele n-au valoare universală, ci individuală şi tocmai aici intervine distracţia, anume că pe aceste 2 planuri aduse în discuţie, reuşita depinde de capacitatea fiecăruia de a se conecta la un alt tip de înţelegere pentru a face lucrurile să meargă.

*

O să mă aplec asupra propriilor experienţe să încerc să aflu un pattern, dacă el există, a lucrurilor bune care mi s-au întâmplat: în ce context au venit ele, ce am făcut eu ca să vină şi, mai ales, cât au durat? (multe lucruri bune, mai departe de fericirea care le-a însoţit şi care a fost benefică o vreme, au fost, de fapt, lecţii de învăţat).

 

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s