Uncategorized

Trattoria Sicilia Restaurant [review]

Pizza bună, dar atmosfera prea gălăgioasă (în afară de muzica prea tare, aproape o obsesie în locurile, de orice fel, din Bucureşti)

Trattoria Sicilia Restaurant se-nvecinează cu greu încercatul La Bonne Bouche (vecinii de deasupra se incendiară de două ori în mai puţin de patru luni, dacă îmi aduc corect aminte). Pe strada Franceză 30 m-am oprit azi cu un prieten căruia îi era poftă de italienească să mâncăm o pizza. Nici el, nici eu nu mai fuseserăm acolo, so why not give it a try mai ales că la orele 14.00 sunt puţine locuri deschise în Centrul Vechi. Majoritatea deschid pe la 16.00 aşa cum aveam să aflu citindu-le orarul.

*

Doar doi clienţi erau înăuntru. Locul e ok amenajat, stil italian, prietenos. Dar, ca mai peste tot în Bucureşti, prima impresie, chiar dacă bună, e distrusă de muzica prea tare, această obsesie românească din aproape fiecare local. Patroni, unii oameni discută între ei! Sau şi-ar dori să o facă.

Servirea a fost promptă (sigur, era gol!) şi băutura şi mâncarea au venit repede. Însă la un moment dat ambientul a fost iremediabil compromis (lăsând muzica tare la o parte) de prezenţa unui domn (cred că era şeful cel mare) care s-a plimbat prin tot localul fumând ţigară după ţigară în aşteptarea unor parteneri de afaceri (cum aveam să aflu curând). A pufăit timp de 30 de minute fum de ţigară prin toată incinta, a vorbit tare la telefon, apoi situaţia s-a înrăutăţit când a venit doamna cu care avea business însoţită de copilul ei şi de bunica sau bona. Fetiţa a început să tropăie pe acolo, să o strige pe maică-sa, bunica sau bona făcea ture, de asemenea, ca să mai ia câte ceva din geanta pentru copil pe care o lăsase lângă noi.

*

Înţeleg că era prânz, că poate nu-i lume, de obicei, la ora aia, însă chiar şi pentru confortul a numai doi oameni (între timp, ceilalţi doi clienţi plecaseră) cred că cinstit e să dai tot ce poţi. Mai ales că o pizza e între 25 – 40 de lei, iar restul felurilor de mâncare ajung până la 100 lei, deci preţurile sunt de la medii în sus.

*

După experienţa de azi, i-aş da locului, ca overall, un 7. Şi daţi muzica aia mai încet, all you dining places in towwwwwwnnnnnnn!

Standard

3 gânduri despre „Trattoria Sicilia Restaurant [review]

  1. Ca termen de comparaţie, cand am fost la Londra am rămas într-o zi ultimii clienţi la Fifteen (restaurantul lui Jamie Oliver). Era un fel de program de prânz, nişte ore între care puteai mânca, după care era o pauză de câteva ore şi începea programul de cină.

    Noi ne-am nimerit la masă în ultima parte a programului şi ne-am întins la poveşti până după ora de începere a pauzei. Deşi unii dintre angajaţi se schimbaseră de hainele de lucru şi umblau pe-acolo în pauză – unul dintre ei îşi adusese copilul şi-l pusese la o masă să deseneze şi să mănânce ceva – nimeni nu ne-a spus să ne grăbim, că e ora închiderii, că fac casa şi trebuie să ne aducă nota sau alte de-astea. Ba chiar chelnerul care ne servea ne-a convins să bem şi o cafea! În afară de asta oamenii aflaţi în pauză se străduiau să nu ne deranjeze, deşi era timpul lor şi noi nici măcar n-aveam o notă de plată mare (100 lire pentru trei persoane).

    Şi da, în timpul mesei muzica a fost în surdină, ca în toate restaurantele de prin alte ţări de altfel. Şi pe mine mă stresează chestia asta cu muzica – mai ales în restaurante, de nici un prânz de afaceri nu prea ai unde să iei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s