Uncategorized

Ce caută tăticii în online?

Numărul din iulie-august al revistei Marie Claire. Titlul de pe copertă „Panică: avem un bebeluş” răspunde la o întrebare simplă: ce caută tăticii în online?

Am scris un feature pentru Marie Claire de iulie-august. Ideea era să adun poveşti despre taţi cu bloguri: istorii nebune despre ei şi copiii lor, idei caraghioase despre cum văd ei educaţia unui copil, mi-i închipuiam un soi de rollercoaster uman în care se-ascund adrenalina, şi amuzamentul, şi, de ce nu, poate lipsa, câteodată, de responsabilitate.

***

Am avut o surpriză! Taţii cu care am vorbit şi pe care i-am ales fiindcă scriitura lor de pe blog e ghiduşă, alertă şi sinceră, s-au dovedit a fi oameni pentru care introspecţia şi întrebări ca: Sunt bun să le fiu tată? Am ce să-i învăţ? Oare copiilor mei le place de mine? sunt baza de la care pleacă relaţia lor cu cei mici.

***

La 1 martie 2012, mulţi taţi români au strâmbat din nas. O directivă a Uniunii Europene  anunţa că şi ei sunt obligaţi să stea acasă, în concediu de îngrijire a copilului, minimum o lună. Cum adică să stau acasă cu copilul?, s-au întrebat taţii, ca şi când să fii părinte este prin excelenţă un rol de gen feminin. Însă pentru unii bărbaţi legea n-a contat nici cât negru sub unghie. Ba au mers chiar mai departe şi şi-au povestit noile aventuri de viaţă pe blogurile de taţi.

(Aşa începe articolul meu. Continuarea o puteţi citi în revista care este de azi pe piaţă).

***

Le mulţumesc lui Mihai (treibadica.blogspot.com), lui Eduard (ta-su.blogspot.com), lui Liviu (viatadetata.wordpress.com) şi lui Călin (blog.nobine.ro) pentru că au acceptat invitaţia şi pentru că-s nişte părinţi aşa mişto.

Copiii voştri sunt super norocoşi că vă au! La fel şi soţiile.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s