Podul Basarab: secvenţa zilnică de vacanţă

Podul Basarab e-n orice oraş din lumea asta

Foto: Belizarie

În urechi cântă Eminem: What you think, I’m doing this for me, so fuck the world/ Feed it beans, it’s gassed up, if a thing’s stopping me/ I’mma be what I set out to be, without a doubt undoubtedly/And all those who look down on me I’m tearing down your balcony. Tramvaiul 1 iese din bulevardul Titulescu şi se înalţă pe podul Basarab până când ajunge la aproape  acelaşi nivel cu acoperişul blocurilor. Retrăiesc, ca în fiecare dimineaţă, senzaţia de vacanţă.

***

Podul Basarab îmi aduce aminte de toate podurile din lumea asta care leagă drumul dintre aeroporturi şi oraşe. De aia îmi şi place aşa mult să-l traversez în fiecare zi şi tot d-aia prefer să fac cu tramvaiul mai mult timp până la muncă, deşi am opţiuni de transport cu care să fac mai puţin. Când e soare, de pe podul Basarab, cerul se vede foarte albastru, cu nuanţe de bleu şi alb şi claritatea lui n-o poţi vedea la fel din altă parte a oraşului. În partea dreaptă, fabrica de bere Gambrinus, cu aerul ei bătrân, stătut, reuşeşte să rămână totuşi strălucitoare. Cărămizile au mereu un aer special şi că stau unele peste altele de mult timp sau doar de câţiva ani, n-ai putea să le aproximezi, cu exactitate, vârsta.

***

Când tramvaiul îşi începe coborârea, mă simt ca-ntr-un rollercoaster: inima bate mai tare, dar nu din cauza adrenalinei, ci, cumva, a părere de rău că minutele puţine, dar intense, în care m-am simţit în orice oraş din lume mi-a trecut prin minte, sunt pe sfârşite.

***

Mâine e o nouă zi de vacanţă, într-un alt oraş!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: