Uncategorized

Autograful

-Doamnă, şopteşte şefa de sală de la UNITER, pot să-i cer un autograf când vine?

– Da, îi răspunde Iuliana Ciugulea.

*

E ste 16.40. Cu 10 minute mai târziu decât ora la care îşi anunţase prezenţa. Cu 10 minute mai devreme de ora la care îşi anunţase prezenţa a dat telefon să îşi anunţe întârzierea.

Sunt în faţă la UNITER şi, din maşina neagră, de teren, Ştefan Bănică Jr. coboară în grabă. Îi zâmbesc, nu ştiu ce să-i spun, în cap îmi cântă încontinuu Bubulina, gospodina, îţi găteşte până când cade lumina. Râd în sinea mea că n-o să fiu niciodată o Bubulină şi dacă ar cădea lumina la bucătărie, eu de gătit n-aş termina nici felul întâi. Îi zâmbesc şi-l invit să intre în restaurant, dar nu intră, că prinde uşa şi mă lasă pe mine s-o fac prima.

Ştefan nu se uită nici la dreapta, nici la stânga, merge înainte până o întâlneşte pe Iuliana şi, brusc, se destinde. Nu e nicio şmecherie, chiar urmează să dea interviu, uite camerele de luat vederi, uite luminile, uite cameramanii, uite lavaliera. Totul e acum sigur.

*

-Ştefan e plin de el, o să vezi, am făcut şi eu cu el interviu mai demult, îmi zice o colegă cu câteva zile înainte de filmare.

-Dar oamenii se mai schimbă, poate că dacă era demult şi el era o altă variantă a lui azi, am zis.

-Mă rog, o să vezi.

*

Ştefan povesteşte despre actorie, despre tata, despre el ca tată, despre copii, vorbeşte mult, vorbeşte ca şi când n-a mai vorbit de mult despre lucruri care îi plac, la final recunoaşte că n-a mai vorbit de mult despre lucruri care îi fac plăcere în faţa camerei, într-un interviu serios, aşa cum nu prea se mai fac că n-are lumea nici timp, nici dispoziţie, nici interes să mai stea la taclale.

*

-Ştefan, domnişoara te roagă să-i dai un autograf.

Şefa de sală se apropie cu un pix şi o foaie.

-Cum te cheamă?, întreabă Ştefan.

-Ah, nu e pentru mine, e pentru prietenul meu …

*

Ştefan Bănică Jr. a fost invitatul Iulianei Ciugulea în emisiunea „Conversaţii esenţiale” de la Digi24, sâmbătă, 17 noiembrie. Emisiunea poate fi văzută aici.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s