Uncategorized

Biutiful By the Lake [recenzie de restaurant]

După ce vara asta s-au purtat selfiurile la malul lacului Herăstrău, mai precis cele din nou deschisa locație Biutiful By The Lake din Herăstrău, unde, cu mic, cu mare, toată lumea din București se pare că a ajuns la un pahar de Aperol, cel puțin, aseară am decis să descind și eu acolo pentru cină. Nu aveam rezervare, a fost o hotărâre ad hoc, m-am suit pur și simplu în autobuzul 301, am coborât aproape de ambasada Chinei și-am intrat în parc, unde, până să ajung la Biutiful, m-am uitat la restul de terase existente care par drăguțe și pe care, cine știe, poate le voi încerca vara asta. Totuși, aseară am înțeles semnificația expresiei: pe-afară e vopsit gardul …

Victor Bogdan Gheorghita
Biutiful By The Lake, un loc al cărui design îi aparține lui Mihai Popescu, același care a decorat și Biutiful din Centrul Vechi, de pe strada Gabroveni [click foto pentru mărire]

La intrare există o hostess care ne-a spus că nu mai sunt mese libere și că singurul loc în care putem sta este la bar. A fost în regulă așa că ne-am dus acolo. Prima impresie a fost foarte bună pentru că locul, decorat de designerul Mihai Popescu, care s-a ocupat și de locația din strada Gabroveni, arată foarte modern, foarte fresh, cu accente vintage ce mi-au adus aminte de acele eatery place americane pe care le tot vedem în filmele făcute peste Ocean, cu un aer al anilor 1950.

Victor Bogdan Gheorghita
Cu o priveliște minunată spre lacul Herăstrău, Biutiful este un loc în care să zăbovești [click foto pentru mărire]

Ne-am așezat la bar și am primit imediat meniul de băuturi, căci meniul de mâncare era și ”față de masă”, ceea ce mi s-a părut ingenios. În tot spațiul, atenția la detalii se găsea pretutindeni și mi se părea că sunt într-un muzeu și că trebuie să iau pe rând tot ce e acolo și să mă minunez. După ce am răsfoit o vreme paginile meniului cu băuturi și m-am decis asupra unei infuzii rece de ceai la 17 lei (băuturile sunt FOARTE scumpe, dar cumva, vara asta, banala limonadă și mai trendy-ul Aperol au depășit, cam peste tot pe unde am ajuns, 17 lei). Ceaiul însă nu exista așa că am optat pentru apă plată (Evian, 13 lei sticla de 330 ml, deși, în meniu, exista și apă Dorna și ăsta a fost primul punct minus, că mi s-a adus ceva mai scump fără să fiu întrebată). Am luat și un cappucino decaf la 11 lei, parcă, și-apoi am comandat și mâncarea, cu care văzusem poze, o prezentare excelentă și, deci, abia așteptam să gust.

Victor Bogdan Gheorghita
Priveliște spre lacul Herăstrău în miezul zilei [click foto pentru mărire]

Am comandat o porție de vinete cu rodii, 2 porții de curcan marinat în condimente cu sos de maioneză cu lime, o salată cu țelină, morcov, măr și alte verzituri (colesaw) și sticksuri umplute cu brânză cu condimente. Mâncarea a venit greu, după vreo 40 de minute, timp în care porția mea de curcan a fost uitată, deși tipul ne-a invocat o scuză despre un aragaz care nu mergea sau ceva de genul ăsta, însă a fost evident o minciună. Că se mai întâmplă d-astea, e firesc, dar fii onest!

Și-am început degustarea pregătită pentru o explozie de senzații tari, vorba aia, mai ales că prezentarea mâncării, cum am spus, era, în foto, foarte elegantă. DAR acest aspect a fost cel mai bun în toată povestea asta a bucatelor pentru că, în rest, mâncarea a fost banală și fără gust. Mi-a trecut chiar prin minte faptul că până și eu, așa începătoare cum sunt, stadiu de care probabil n-am să trec prea curând, știu ce e aia o sare, un piper și, în general, gustul în mâncare. Vinetele au fost fade, curcanul a fost fad, iar în combinație cu maioneza cu lime, a fost, pentru mine, de nemâncat. Până și banala salată era … fără gust. Cele mai bune s-au dovedit acele sticks cu brânză.

Victor Bogdan Gheorghita
Detalii de design la Biutiful By the Lake [click foto pentru mărire]

Am mâncat astfel un pic de vinete pe lipie, vreo două bucăți de curcan și doar a bite of it am încercat-o și cu sosul de maioneză și un sticks cu brânză (restul de curcan l-am luat la pachet, poate îl combin la prânzul de azi cu o salată de roșii cherry cu pătrunjel), dar, la finalul mesei, am rămas … nesatisfăcută.

Nota de plată a fost 180 de lei, o sumă foarte mare în raport cu calitatea îndoielnică a mâncării care, din punctul meu de vedere, nu își merita prețul. Nu aș fi avut nicio problemă să plătesc pentru calitate, însă aici nu a existat.

În concluzie, Biutiful By The Lake este un loc foarte frumos din punctul de vedere al designului și a localizării, unde merită să mergi la un pahar de vorbă alături de prieteni și să te bucuri de priveliște. Nota 10 pentru Mihai Popescu, designerul acestui spațiu! Mâncarea însă lasă de dorit și nu aș recomanda locul pentru asta, cu atât mai mult cu cât, ca o completare, săptămâna trecută am ajuns pentru prima dată La Plăcinte în Piața Romană, unde și bucatele, și prețurile sunt de nota 100, iar bucătarii de acolo ar putea să dea oricând clasă celor de la Biutiful By the Lake.

Mai multe fotografii cu Biutiful By the Lake puteți vedea aici.

Standard

Un gând despre „Biutiful By the Lake [recenzie de restaurant]

  1. Sunt complet de acord cu tine, Andreea! Locatia e superba, dar mancarea not so much. Unde mai pui si faptul ca pe cat sunt de amabili oamenii de la Biutiful by the lake, pe atat de enervant poate fi sa nu iti dea sansa sa lasi bacsis atat cat apreciezi tu, ci sa isi pastreze atat cat apreciaza ei. #notcool

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s