Creative Est #0, festivalul industriilor culturale și creative, vine pe 6 și 7 septembrie la Grădina Botanică din București

gb 1

Grădina Botanică din București fotografiată de Cristian Vasile

M-am născut și am crescut în București, dar nu am fost niciodată la Grădina Botanică. Fac cum fac mulți alții: când vine vorba să vizitez ceva nou, planurile mele iau în vizor celălalt capăt la lumii. Ce se află în cartierul de lângă mine, las pentru vârsta senectuții, chiar dacă, în mod evident, nu știu unde mă va prinde aceasta. Însă în weekend-ul 6 – 7 septembrie, un festival dedicat industriilor culturale și creative din România mă îndeamnă să-mi încep toamna alături de peste 30 dintre cele mai creative branduri locale de design, artă contemporană și film la un picnic pe păturică cu muzică bună și brunch servit de bucătăriile urbane din București care au scos la lumină gurmanzii din noi.

Creative Est #0 este numele festivalului organizat de asociația ORICUM, un eveniment pionierat prin care oamenii sunt invitați să vadă că o idee creativă se poate transforma cu ușurință într-o afacere sustenabilă. Mai mult, conform celor mai recente cifre, industriile culturale și creative din România contribuie cu aproximativ 6% din veniturile anuale la bugetul de stat ceea ce înseamnă că domeniul este tot mai popular.

Îmi aduc inevitabil aminte de discursul lui Sir Ken Robinson din cadrul Ted Talks și argumentul său că școala ucide creativitatea, deci, ca multe alte calități pe care societatea, prin discursul ei, le acoperă, și creativitatea este un atribut care trebuie redescoperit în fiecare dintre noi și lăsat să se manifeste. Sigur că subiectivitatea face ca fiecare dintre noi și cei de lângă noi să pună sub semnul întrebării valoarea creativității manifestate, însă pentru țările unde creativitatea este mai apreciată, succesul ideilor pe care le naște se traduce simplu prin … vânzări. Chiar zilele trecute mă uitam la o ediție din Project Runway în care designerii aveau ca temă să creeze o colecție care ar fi putut fi cumpărată de una dintre marile lanțuri de magazine din Statele Unite ale Americii. Toți creatorii aveau o preocupare: să fie … creativi. Însă doreau să știe ce înseamnă acest aspect pentru cumpărătorii colecțiilor lor, iar aceștia au răspuns la unison: ”creativity is good if it is selling itself”.

Bogdan Neagu de la brandul Turific este unul dintre cei care vin la Creative Est #0 pe 6 și 7 septembrie

Molecule F, Artskul, Dizainăr, BeWise Collective Movement, Saga Film, Turific, Cannes Lions, Cameleo, Optimixed, Lavacow, Loot, Cai Verzi, BumBags, Bitza Color și mulți alții vor fi la Creative Est #0 în weekend-ul de început de toamnă și-ți vor arăta ce produse extraordinare poți să obții atunci când ideile bune merg mână în mână cu un business plan deștept. În plus, unii dintre ei vor ține workshop-uri creative și debate-uri în urma cărora poți înțelege mai bine ce înseamnă domeniul industriilor culturale și creative și cum poți și tu să le susții. Nu lipsesc nici filmele, ele vor fi asigurate de echipa ShortsUp. Toate astea se întâmplă sâmbătă, ziua DISCOVER & PLAY, care va începe la ora 16.00.

Duminică, de la ora 12.00, este dedicată brunch-ului și concertului live Byron și Simona Radu. Calif, FROG, Beautyfood, Burger Van sunt printre cei care pun pe masă cele mai savuroase gustări. Brandurile locale își continuă, de asemenea, călătoria creativă și ne așteaptă, în continuare, să descoperim cum arată ideile frumoase devenite realitate.

Duminică, pe 7 septembrie, la Creative Est #0, Simona Radu cântă într-un concert unplugged

Hai pe pagina de Facebook a Creative Est #0 să fii la curent cu toate evenimentele din cadrul festivalului.

Biletele și abonamentele pot fi luate de pe eventim.ro. Biletul pentru o zi este 30 lei, iar abonamentul pentru tot weekend-ul este 50 lei.

afis creative est #0 pentru parteneri media si participanti

Ne vedem acolo!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: