Berăria H [recenzie de … berărie]

Pavilionul H din parcul Herăstrău a devenit cea mai mare berărie din estul Europei, așa cum au anunțat comunicatele de presă de săptămână trecută. Oficial, locul s-a deschis vineri, 12 septembrie, când a avut loc conferința de presă, apoi, seara, porțile au fost deschise pentru public. Sâmbătă, pe 13 septembrie, am ajuns și eu p-acolo împreună cu familia și prieteni și-am tras, la cald, primele concluzii. Din nefericire, toate … nefericite. Dar, înainte să vă spun care sunt problemele locului, că, deocamdată, în ciudat PR-ului favorabil, neajunsurile curg gârlă, să vedem care e treaba cu Pavilionul H.

Scurt istoric a unui loc cu … istorie

ber 1

Berăria H are o capacitate de 2000 de locuri

Pavilionul H a fost construit în anii 1950 și a servit ca loc pentru expoziții de obiecte de dimensiuni mari. După 1990 a devenit centru comercial și de multe ori am ajuns și eu acolo să îmi cumpăr haine, cel puțin până în anii 2000 acolo găseam lucruri mai deosebite față de ceea ce era în restul magazinelor. Azi, locul de 4975 m pătrați le aparține lui Puiu Popoviciu și Radu Dimofte, însă acționarii acestei afaceri sunt Vlad Dumitru, Iulian Stanciu (eMag) si Ioana Iancu. Aceștia au făcut o investiție de 3 milioane de euro, pe care estimează că o vor recupera în 4-5 ani. Berăria are 120 de oameni angajați, dintre care 80 sunt chelneri și va urma un nou val de angajări. Pe an, acționarii spun că peste 700.000 de oameni le vor trece pragul și, având în vedere că vine iarna, există toate șansele ca grosul de vizitatori să fie în această perioadă, deși nu știu câți vor mai merge pentru a doua oară dacă experiența lor va fi asemănătoare cu a mea și dacă serviciile nu se vor îmbunătăți rapid. Dar să vă povestesc cum a fost la mine.

ber 2

Berăria H are o capacitate de aproape 5000 de m pătrați

Am făcut rezervare pentru ora 20.00 pentru un număr de 9 persoane. Intrarea a fost 40 de lei de om pentru că în seara de 13 septembrie a fost concert folk așa că se anunța o experiență frumoasă. Numai că, la intrare, constatăm că rezervarea noastră nu există. Ok, se mai întâmplă, doar că gazdele nu au încercat să găsească nicio soluție de tipul ”vă oferim o altă masă”, ci repetau, într-una, că rezervarea nu există, pe scurt ”descurcați-vă”, ceea ce, în final, am și făcut pentru că ne-am învârtit prin locul respectiv până am dat de o masă liberă.

Concertul începuse deja când am ajuns, însă muzica era atât de tare că nu ne-am auzit între noi toată seara. Ba nu, mint, dacă ne aplecam peste masă unul către altul era în regulă. Sonorizarea foarte proastă făcea ca până la noi să ajungă un fel de ecou, în orice caz nu înțelegeam ce cântă oamenii ăia pe scenă, păreau mai degrabă niște miei sacrificați, cel puțin cam asta auzeam noi. În fața scenei, atmosfera părea în regulă, lumea se simțea bine, poate că sunetul se propaga diferit și bravo lor, norocoșilor. Oricum, din punctul ăsta de vedere, a fost insuportabil că era ca și când eram închiși, la propriu, într-o cutiuță muzicală defectă.

În fine, iată meniul! Pentru că eram în cea mai mare berărie din estul Europei, mă așteptam la cea mai mare ofertă de bere, nume peste nume de mărci necunoscute mie, să trebuiască să mă consult via Facebook cu prietenii internaționali în privința brand-urilor obscure, dar n-a fost să fie. Ba mai mult, Vlad Dumitru, managerul berăriei H, declara săptămână trecută că:

La Berăria H vor exista 15 tipuri de bere. Am vrut să fie un loc ca Oktoberfest. Aici nu contează ce bere bei, ci câte beri bei.

HUH?

Eu am vrut să beau un cocktail cu bere, că Ciuc, Silva sau Heineken sunt pe toate drumurile, însă chelnărul mi-a spus că niciun cocktail cu bere nu e disponibil. Exact ce îmi place mie, să ai un meniu care promite de toate, dar, în realitate, să ai disponibile doar 10% dintre produse. Meniul complet cu băuturi e disponibil aici. Acum, să-mi fie cu iertare, dar dacă eu mi-aș face berărie, berea, de orice fel, ar trebui să fie ca apa, mă rog, ca apa în țările cu apă la discreție, să poți să ai parte de ea când vrei.

ber 3
Parterul berăriei H. Eu am stat chiar la una dintre mesele din partea stângă

Mâncarea pe care am comandat-o a venit după vreo 40 de minute și nici atunci nu am putut să mâncăm imediat că nu aveam tacâmuri. A trebuit să repetăm de 3 ori că avem nevoie de tacâmuri până când cineva de la masa noastră s-a ridicat să se ducă după ele. Evident că atunci când am început să mâncăm, totul era rece, așa că grătarul meu cu legume păreau venite de la război. Am mâncat de foame, nu pentru gust sau vreo experiență culinară extraordinară.

Nota de plată pentru tot ce s-a consumat în 9 persoane a fost undeva la 500 de lei. Prețul la bere începe de la 7 lei, iar prețurile la mâncare sunt medii, de la 20 de lei în sus (asta dacă nu ești vegetarian că atunci garniturile sunt de la 7 lei, însă o salată începe de la 25 lei, dacă nu mă înșel, oricum puteți vedea în meniu ce și cum).

Nici cei cu care am ieșit nu au fost încântați de ce au mâncat și fiecare a avut altceva, de la antricot la cârnați.

Pe pagina de Facebook a berăriei H, comentariile vorbesc despre aceleași minusuri: organizare proastă dacă îți faci rezervare, sonorizare rea de tot, serviciu la masă haotic. Aici le puteți citi pe cele ale oamenilor care au fost acolo în seara în care am fost și eu.

Ca să închei totuși într-o notă optimistă, locul arată foarte bine, dar serviciile sunt îndoielnice. Momentan nu recomand locul, doar dacă vreți să vedeți despre ce e vorba, altfel nu vă așteptați la vreo experiență bună. Startul a fost ratat, așteptăm revenirea, dacă ea va exista, de la serviciile bune la oferta de bere pe măsura hramului pe care locul vrea să-l poarte, cea mai mare berărie din estul Europei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: