The Alternative School for Creative Thinking scoate la bătaie burse de studiu de peste 5000 de euro

A început școala! Însă nu doar pentru cei înregimentați în sistemul școlar de stat. Și când spun ”înregimentați” nu folosesc aiurea cuvântul, ci mă refer la același fel de-a fi al școlii românești: autosuficient, îngâmfat și restrictiv. Sigur, toate aceste atribute la revin implicit și unora dintre dascăli, dar nu au nici ei vreo vină, căci sunt, la rându-le, produse ale aceleiași educații care, de ani și ani, umblă prin mințile, până atunci fresh, ale școlarilor.

*

Fac o scurtă paranteză și vă spun o poveste. În acest weekend am lucrat în cadrul Red Bull Soapbox Race, prima ediție a cursei cu mașini handmade, nemotorizate. În ziua cursei, job-ul meu a fost să fac interviuri cu toată lumea: de la participanți la spectatori, nimeni nu trebuia să îmi scape. Pentru cine a lucrat sau lucrează în presă, mai ales în televiziune, știe că VOX-urile, adică opiniile oamenilor de pe stradă luați la întâmplare, pare o muncă simplă, dar, în realitate, este printre cele mai dificile sarcini pentru că, în general, oamenii nu vor să vorbească ori, dacă o fac, puțini știu să exprime o părere în mod coerent. De aceea, o astfel de muncă poate dura mult pentru că ai nevoie de un număr anume de astfel de opinii și câteodată poți să ai mai mult ghinion decât noroc în a-i găsi dintr-un foc pe cei pe care îi cauți. La fel mi s-a întâmplat și mie în acest weekend și surpriza a fost cu atât mai mare cu cât, fiind un eveniment amuzant și distractiv, i-am luat în vizor pe oamenii tineri, funky, care mi s-au părut a avea o atitudine primitoare și expansivă. Mare mi-a fost însă mirarea să constat că până și aceștia sunt speriați în fața perspectivei de a vorbi liber și de-a spune pur și simplu ce cred despre un eveniment care are loc în fața lor, în chiar acele momente. Deși asta mi-a dat de furcă, am înțeles, încă o dată, că dacă este ceva ce școala românească ar trebui să îmbunătățească este libertatea exprimării propriei opinii. Eu, dacă aș fi profesor, mi-aș inventa un curs de PĂREROLOGIE, pur și simplu, timp de 60 de minute, elevii să-și spună părerea pe diferite subiecte fără presiunea lui ”bun” ori ”prost” și așa mai departe.

*

sch

Deadline-ul pentru rezolvarea brief-ului este 01.01.2014. Cursurile vor începe la mijlocul lunii octombrie.

Există însă și școli, chiar dacă alternative, unde creativitatea și flerul personal sunt apreciate. The Alternative School for Creative Thinking, păstorită de Teo Migdalovici, este un asemenea loc. Aici au absolvit generații de tineri, și nu numai, care au învățat de la minți mereu proaspete și curioase ce înseamnă PR-ul, art directing-ul, copywriting-ul și cam orice disciplină care este parte integrată în domeniul publicității. Unii dintre acești absolvenți au participat chiar la Cannes Lions, unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de creativitate din Europa, unde au ocupat locuri pe podium și-au luat chiar și aurul, învingând astfel agenții în toată regula, iar asta dă o măsură destul de clară a rezultatelor bune pe care cei care urmează această școală le obțin.

*

De aceea, în anul școlar creativ 2014-12015, care va începe la mijlocul lunii octombrie, Teo Migdalovici, care este și ambasador Cannes Lions în România, a lansat în cadrul festivalului Creative Est #0, al asociației ORICUM, care a avut loc în weekend-ul 6-7 sepetembrie la Grădina Botanică, brief-ul ”Rahova: REloaded” unde premiile sunt multe și toate constau în burse la The Alternative School for Creative Thinking, în valoare de peste 5000 de euro. Brief-ul e foarte mișto și, pe scurt, echipa creativă va trebui să rezolve, în esență, o problemă de percepție a comunității vizavi de un cartier din București care nu are cea mai bună publicitate din lumea asta, Rahova. Astfel, participanții trebuie să vină cu o soluție de comunicare, vizuală și-n cuvinte, prin care să rezolve mai multe aspecte ale zonei cu pricina.

Brief-ul poate fi citi aici sau poate fi cerut, alături de lămuriri și clarificări, pe e-mail la: win@canneslions.ro. Participanții trebuie să aibă până în 30 de ani.

sheep

Antrenează-te să ieși din turmă, educația poate să facă asta.

Primele 3 echipe clasate primesc câte o bursă în valoare de 800 E la The Alternative School for Creative Thinking (semestrul Cannes, semestrul Eurobest). Următoarele 3 echipe clasate primesc câte o bursă în valoare de 450 E la The Alternative School for Creative Thinking (semestrul Eurobest). Următoarele 3 echipe clasate primesc 20% discount la înscrierea în The Alternative School for Creative Thinking (semestrul Eurobest).

Fă-ți echipă and go train your brain, este o școală pe care aș urma-o oricând!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: