BițaColor, despre oameni și biciclete

lucian

Cu ultimul salariu de ONG-ist, Lucian Simion a deschis în urmă cu aproape 3 ani un business: BițaColor a fost pariul lui că o bicicletă nu e doar un mijloc eficient de transport, ci și o șansă pentru oameni să învețe o meserie.

Sunt doi ani si jumătate de când primul atelier de vopsit biciclete din București și-a deschis porțile. La BițaColor, oricine își poate personaliza bicicleta, o poate vopsi ori recondiționa. În plus, dacă vrei să meșterești pe cont propriu la “partenerul” de drum, aici poți învăța cum să faci asta. Lucian Simion a creat un loc în care bicicleta e pretextul, iar omul, motivul real în jurul căruia se învârt toate.

Ai un business și mai mult de-atât. BițaColor are și o dimensiune socială, prin care vrea să-i învețe pe alții o meserie. De ce a fost important pentru tine să dai mai departe din ceea ce știi?
BițaColor este mai mult decat un atelier de biciclete. Am încercat de-a lungul timpului să facem lucruri deosebite și să ajutăm oamenii din jur, așa cum putem. Am făcut Școala de Mecanică de biciclete pentru că am vrut să oferim tinerilor din diferite medii șansa de a învăța să lucreze cu bicicletele. În plus, am încercat să oferim o educație non-formală, unde nu există note și poți să înveți prin practică.

Povestea BițaColor a început mai degrabă ca un pariu, ai renunțat la job și cu ultimul salariu primit ai pornit afacerea. Ce te-a făcut să ai încredere în faptul că vei reuși să faci treaba asta să meargă?
Cel mai greu a fost să-mi dau seama ce vreau să fac. Încă lucram în ONG când am realizat că dacă mă organizez bine, aș putea să pun pe picioare o astfel de afacere. Bineînțeles că ar fi fost mult mai ușor dacă aș fi avut câteva mii de euro și probabil afacerea ar fi crescut mult mai repede. Faptul că nu am avut bani, nu m-a descurajat. Am luat-o pas cu pas și datorită prietenilor care m-au sprijinit, am reușit să duc povestea mai departe.

Citește interviul INTEGRAL pe site-ul Red Bull.

Fii la curent cu oamenii pe care îi întâlnesc și locurile pe care le vizitez pe pagina mea de Facebook. Ține aproape cu un simplu LIKE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: