Ultramaratonista de la capătul pământului

Ice Marathon 2014, Photo © Mike King

Adriana Istrate a câștigat ultramaratonul de 100 de kilometri din Antarctica. Este cea de-a șasea femeie din istoria competiției care se înhamă la o asemenea aventură și prima româncă ce reușește o asemenea performanță.

Pe 21 noiembrie, în ziua in care a trecut linia de sosire a celor 100 de kilometri la ultramaratonul din Antarctica, Adriana Istrate a primit și cel mai frumos cadou de ziua ei, pe care o sărbătorea în chiar acea zi: locul întâi. A inceput să alerge în martie 2013 dupa ce a ascultat un discurs motivațional ținut de Andrei Roșu în compania unde Adriana lucrează și, de atunci, e mereu cu ochii în patru dupa competiții. „Ajutorul pe care eu l-am primit pentru a-mi îndeplini visul, vreau să-l ofer mai departe, ajutând pacienții Hospice (n.red. Hospice Casa Speranței) să primească îngrijirea de care au nevoie. Am creat și un cont pe platformă de fund raising, prin care încercăm să strângem 15.000 de euro: hospice.galantom.ro/adrianaistrate. Vă rog să contribuiți și voi la schimbarea din jurul vostru. Cu orice puteți”, spune Adriana.

Ai plecat până în Antarctica să alergi la un ultramaraton. De parcă distanța foarte lungă nu era de ajuns, ai ales și-un loc cu provocări meteorologice. Pentru cine ai făcut acest efort și de ce ai ales acest context extrem?

Am făcut-o, în primul rând, pentru mine, să-mi depășesc propriile limite, să devin un om mai puternic și mai responsabil în ceea ce îi privește pe cei din jur. Ultramaratonul din Antarctica a fost doar prima provocare. Proiectul meu conține 7 maratoane, 7 ultramaratoane pe 7 continente. Prin acest proiect încerc să atrag atenția asupra copiilor bolnavi de cancer îngrijiți de Hospice, care au nevoie în permanență de noi fonduri. Mi-am dat seama că tu însăți trebuie să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în jurul tău!

Citește pe site-ul Red Bull interviul integral pe care l-am făcut cu Adriana.

Fii la curent cu oamenii pe care îi întâlnesc și locurile pe care le vizitez pe pagina mea de Facebook. Ține aproape cu un simplu LIKE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: