Sport

Sport moderat pentru propria bucurie

Când am început eu să fac sport în mod organizat, am dat de știre despre asta și comunității mele on-line. Pe de-o parte am făcut-o din entuziasm pentru că începeam o activitate nouă, care îmi plăcea și mă motiva, pe de altă parte era modul meu de-a promite că nu mă voi lăsa de mișcare pentru că mă lăudasem deja cu asta în dreapta și-n stânga și dacă aș fi dat înapoi, m-aș fi făcut de râs. Pentru mine, entuziasmul a fost mereu și înger, și demon, căci, de multe ori, am învestit 100% bucurie în situații vizavi de care ar fi trebuit să fiu, de fapt, moderată. Cu toate acestea, chiar dacă, până la final, lucrurile au arătat diferit, am putut să revin în scris în fața celor care mă citesc și să spun: m-am înșelat, uite cum s-au petrecut de fapt lucrurile.

_MG_5531

La Swimathon în 2014.

Foto: Vlad Bâscă

La fel, deci, s-a întâmplat și-n privința sportului unde, timp de aproape un an, am consemnat tot ce am făcut și tot ce am mâncat. Am făcut toate astea cu bună intenție, dar și cu nepriceperea omului care nu știe despre ce vorbește și care crede că l-a apucat pe Dumnezeu de-un picior și nu-i va mai da drumul. Îmi amintesc precis recomandările celor care îmi spuneau că schimbarea stilului de viață e un proces de cursă lungă și că e indicat să-mi dozez efortul pentru că nu voi putea să țin pasul la cel mai înalt nivel ani de zile de acum înainte. Bineînțeles, mă cunosc prea bine, așa că nu am ascultat pe nimeni și am făcut cum am crezut de cuviință. Să am experiența mea e important pentru mine chiar dacă la final arăt ca o mașină bușită-n zid. Tu o poți numi încăpățânare, eu o numesc dorința de a-mi trăi propriile aventuri!

EU

În 2014, când mâncam puțin, mă antrenam mult și atingeam 49 de kilograme, o amintire parcă din altă viață. Acum mănânc mai mult și mă antrenez mai puțin, de unde și cele 10 kilograme pe care le-am luat înapoi cât ai zice … ciocolată. :)))

Călătoria mea în care am crezut că voi rămâne dedicată alimentației foarte corecte și regimului sportiv intens s-a terminat cu un eșec. Cel puțin așa au arătat atunci lucrurile, căci, abia mai târziu, mi-am dat seama de lecțiile pe care le-am învățat: că puțin și bun e mai bine decât mult și prost, că schimbările se fac cu pași mici, în timp, că răbdarea cu sine e importantă, că un om, așa cum sunt eu, predispus la a fi atras azi de una, mâine de alta nu va putea avea o rutină zilnică fiindcă se plictisește repede, că, în esență, ceea ce contează e să îți formezi obiceiuri sănătoase care să primeze în favoarea celor nesănătoase. Iar, în această privință, rezultatul a fost bun, căci am peste 3 ani de zile de când, mai ales din punct de vedere alimentar, pot să spun că mi-am îmbunătățit considerabil alegerile.

gornergrat

Pe Gornergrat, 3135 m, Alpii Elvețieni, 2015.

Cât despre sport, fluctuațiile sunt în continuare mari, căci fie am perioade în care merg la sală de 2-3 ori pe săptămână, fie am perioade în care nu calc deloc pe acolo. Totuși, faptul că am o viață activă, că mă întâlnesc mereu cu oameni, că nu am mașină, deci trebuie să merg pe jos, că urc scările, în loc să iau liftul, că îmi place să joc orice, de la handbal, la badminton și până la frisbee, și fac toate astea cu pricepere, alături de alte astfel de practici comune, dar utile pentru un tonus bun, mă ajută să îmi păstrez energia la cote înalte și să am parte de mișcarea recomandată de medici în fiecare zi.

GIF VEGI 2 (1)

În aceeași abordare sănătoasă și moderată a vieții de zi cu zi că puțin și bun e mai bine decât mult și prost, că schimbările se fac cu pași mici crede și Sloop Vegi, care, sub îndemnul #JoinTheVegiWay, a lansat trei băuturi gustoase din legume pe care să le consumi dimineața, la prânz și seara, ca parte dintr-o alimentație echilibrată și diversă, bazată pe alimente naturale, fără bătăi de cap. NEATA VEGI Power Shoot (iarbă de grâu, spanac, țelină și spirulină), TONIQ VEGI Power Shot (spanac, castravete și kale) și CURAJ VEGI Power Shot (sfeclă roșie, ghimbir, piper cayenne, lime) sunt cele trei combinații din gama Sloop Vegi care conțin #bunatati100rautati0 și care, astfel, pun umărul la a le arăta oamenilor că legumele sunt o alegere excelentă pentru fiecare masă și pentru a-i încuraja pe cei care sunt deja adepții unui stil de viață sănătos să continue astfel. Eu eram deja în echipa iubitorilor de legume pentru că le consum în fiecare zi, la cel puțin două dintre mese, de obicei prânz și cină.

Intră pe site-ul www.sloop.ro sau pe pagina de Facebook SLOOP ca să fii la curent cu cele mai noi informații și combinații de legume care să te țină energic, vesel și optimist cât e ziua de lungă. Și, nu uita, băuturile Sloop Vegi se găsesc numai în rețeaua de magazine Mega Image.

 

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s