Poveste cu tata, vecini și căței

În noaptea în care am revenit de la Valencia la București, am ajuns acasă la 1 noaptea. Eu m-am culcat cum am intrat pe ușă, dar pentru tata lucrurile au stat diferit. Să vă zic de ce. Cum a intrat în scara blocului, a văzut acolo un caca de câine. Apoi, în fața ușii de la apartament, pipi de câine. S-a apucat, deci, să strângă peste tot, chiar și la ușa de la intrarea în bloc, deși mai putea să aștepte o noapte, dar ăsta e tata.

Știa că pipi și caca sunt de la câinii vecinei de la 3, care are 2 maidanezi foarte grași pe care-i lasă singuri să coboare în curtea din spate a blocului să ia aer. Ea a rămas singură după moartea soțului, s-a îmbolnăvit și mai și, abia merge, deci cățeii ei își fac de cap. Tata s-a dus la ea a doua zi și-a rugat-o să găsească o soluție că nu e frumos ce se întâmplă și dacă el poate să ajute cumva, să-i zică, o va face. Aceiași câini însă îi irită pe alți vecini mai mult și, de obicei, nu pe cei de cursă lungă în bloc, ci pe chiriașii temporari, însă sunt de acord că și ei trebuie să se simtă bine unde stau, dar mai contează și cum faci să te simți bine.

20161013_210535.jpg

De pildă, e o familie nou mutată la scara A, cu cățel și copil și capul acestei familii zice că ar vrea ca și soția și copilul să iasă în curtea din spate la aer, dar nu pot din cauza maidanezilor. Însă omul n-a mers niciodată să vorbească cu doamna de pe scara noastră, de la B, să găsească împreună o soluție, ci a recurs la trucuri mișelești să saboteze cățeii: pe unul l-a ras aiurea cu o mașina de tuns, de arăta săracul ca vai de el (i-am zis lui tata că ăsta e abuz), iar altuia i-a deschis ușa de la intararea de la bloc să scape pe stradă și să nu se mai întoarcă.

Cățelul scăpat pe stradă e mai prost și are și probleme la cap, gen pe bune, e imprevizibil, dar chiar și-așa, nu te porți urât cu animalele. Sâmbătă, mama l-a văzut pe câinele scăpat pe stradă, dar n-a avut ce să facă, dacă te apropii, te înhață. A alertat însă vecina de la 3, care și-a chemat nepoata, care a căutat cățelul, cu mașina, în zadar, prin cartier.

20161014_114030.jpg

Cu toate astea, cum, necum, cățelul cu mintea tulbure a revenit a doua zi acasă, a apărut la poarta curții din spatele blocului, unde stăpâna striga după ea, poate, poate îi aude vocea și vine. Și chiar a venit, se pare că dormise în apropiere. Cum a băgat-o în casă, cățeaua a băut un bol cu apă și-a dormit apoi o zi întreagă.

Așa că n-are importanță că ești tată și-ai și tu cățel acasă, poți fi prost ca atunci când n-ai avea nimic din toate astea și am putea noi să presupunem că mușchiul empatiei n-a fost suficient dezvoltat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: