Cum se simte inima ta?

Marcela, instuctorul nostru de yoga de la LadyFit Gym și un om remarcabil, ne spune întotdeauna înainte să începem ora:

-Închideți ochii și gândiți-vă la inima voastră: cum vă simțiți azi? Aveți o inimă bună și senină? Sau o inimă rea? Și dacă inima voastră e rea, asta înseamnă că aveți o problemă. Și, dacă aveți o problemă, puteți să o rezolvați sau nu?

Marcela nu ne pune aceste întrebări ca să ne aplaude sau să ne tragă de urechi în funcție de răspuns. Ci pentru că să lucrezi conștient, fie că e vorba de sala de sport, fie că e vorba, pur și simplu, de viața ta poate fi util pentru că 1. dacă ai inima bună, e bine să îți dai seama de asta încă o dată și să trăiești asta cu bucurie; 2. dacă ai inima rea și știi de ce e așa, e primul pas ca să îmbunătățești situația.

În fiecare zi vorbesc cu oameni despre tot felul de situații și-n cele mai multe dintre ele acești oameni vor să se descarce, să-și spună bucuria sau grija. Tot ce așteaptă ei adesea de la mine, dar și de la alți interlocutori, în general, cu precădere de la oamenii dragi lor este simplu. ”Înțeleg ce-mi spui” sunt singurele cuvinte de care majoritatea are nevoie. Sentimentul că atunci când ni se împărtășește ceva e pentru că omul din fața noastră are nevoie de o soluție, o sugestie ori un răspuns e adesea eronat. Ceea ce eu am învățat în toți anii ăștia în care am ascultat tot felul de povești e că oamenii vor să fie văzuți și auziți.

Am mai scris despre faptul că, deși pentru mulți comunicarea pare o chestiune ușoară, de la sine înțeleasă, adesea ea e deficitară pentru că oamenii nu stabilesc de la bun început ce așteaptă de la o conversație cu cineva. Cum am spus, mulți vor doar să zică ce au pe suflet, dar găsesc în celălalt, adesea un om apropiat lor, că sunt luați la rost, ori certați, ori, mai rău, interogați că simt ce simt de parcă orice ar simți ar fi în neconcordanță cu vreun fel universal de-a simți și ei nu se încadrează în tipar. Un astfel de tipar însă nu există.

Când Marcela ne întreabă ”cum se simte inima ta azi?” la începutul orei de yoga, ea știe foarte bine către ce țintește. Către o analiză succintă de sine, unde, adesea, fără să intrăm neapărat în amănunt, putem evalua situația rapid. Căci dacă mintea noastră nu va putea poate să dea un răspuns imediat, inima noastră va putea să simtă răspunsul în cauză. Odată stabilită starea de spirit și găsit motivul pentru care suntem într-un fel sau altul, vom putea să facem ce avem de făcut ca să fie mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: