A little bit of history repeating: grunge revival cu Space Needle

Am crescut cu muzica grunge în liceu. Alice in Chains, Soundgarden, Faith No More și, bineînțeles, Nirvana. Deși propriu anilor 80-90, nici în anii mei de liceu, 2000, stilul ăsta nu și-a pierdut din importanță. Dimpotrivă! Pentru mine și mulți prieteni el a fost ca un părinte: trupele ne-au inspirat cu muzica și versurile lor, iar reprezentanții lor cu stilul de a fi și de-a spune lucrurilor pe nume, de-a rămâne, indiferent de moda vremii și valorile schimbătoare ale societății, puri, atât cât se poate.

Pentru unii dintre ei, caracterul stricat al oamenilor a fost prea mult și, în acest sens, liderul trupei Kurt Cobain a ales, în cele din urmă, să moară. Conștientă de tendința de a romantiza poate dispariția acestuia, trecerea în neființă din cauza drogurilor a unui icon ca Kurt Cobain înseamnă pentru mine concluzia tristă pe care, odată cu trecerea anilor, o trag, tot mai mult, și eu: e dificil să-ți păstrezi o inimă liniștită și o minte clară când situațiile ori oamenii pot, câteodată, să te facă să te iei cu mâinile de cap. Fără să intenționez să cad în butoiul cu melancolie și să vă iau și pe voi cu mine, spun doar că jocul vieții are nuanțe foarte ușor confundabile, unde câteodată e greu să-ți menții echilibrul.

space-enedle

Space Needle în cadrul Sofar Sounds Bucharest la Make a Point.

Foto: Cosmin Bogu

Acestea fiind spuse, m-am bucurat sâmbătă la Sofar Sounds Bucharest, despre care am mai scris aici, să descopăr o nouă trupă românească de grunge, Space Needle. Nouă pentru mine, căci la date oficiale scrie că a fost înființată în 2012. Deci eu i-am prins din urmă destul de târziu. Însă nu într-atât de târziu încât să nu-i prezint ca pe niște new comers cărora merită să le dai atenție dacă și tu ești interesat, în general, de muzica nouă ori, în particular, de stilul grunge.

Alex Purje, Nicolae Arama (Nicu de la OCS), Călina Maria și Ati de Chile sunt membrii trupei pe care i-am ascultat cu plăcere sâmbătă. Melodiile lor sunt în engleză, sound-ul lor e puternic și viu și, pe mine, au reușit să mă trimită cu gândul înapoi în clasa a 9-a când uniforma mea mult iubită era alcătuită din tricoul cu Kurt Cobain și cămașa în carouri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: