Ce mi-a transmis PM Dacian Cioloș despre importanța mișcării fizice

Pe data de 8 octombrie scriam despre faptul că PM Dacian Cioloș s-a urcat pe o bicicletă staționară la hotelul Marriott în cadrul unui eveniment SOS Satele Copiilor. Atunci am cerut o opinie pe această temă celor de la SOS Satele Copiilor și domnului PM Dacian Cioloș, prin intermediul biroului său de presă.

Dacă răspunsul celor de la SOS Satele Copiilor a venit imediat, cel din partea PM a sosit pe adresa mea de mail azi. Deși răspunsul a sosit târziu în raport cu momentul la care a avut loc povestea, îl consider în continuare valabil și de sine stătător pentru că prezintă o poziție a domnului Dacian Cioloș vizavi de un subiect care pe mine mă interesează, importanța sportului în viețile noastre.

Iată care este declarația PM Dacian Cioloș, așa cum am primit-o, în exclusivitate pentru blogul meu, andreeavasile.ro.

Vă mulțumesc pentru interesul acordat și mă bucur să remarc preocuparea dumneavoastră pentru promovarea mișcării și a sportului.

M-am alăturat campaniei organizate de asociația SOS Satele Copiilor fără a sta pe gânduri, din cel puțin două considerente.

Apreciez munca organizațiilor neguvernamentale preocupate de susținerea semenilor noștri și, cu atât mai mult, a asociațiilor care și-au asumat misiunea de a sprijini copiii ce provin din familii defavorizate să meargă la școală și să aibă acces la servicii medicale. Dacă vrem să oferim șanse egale și ajutor real copiilor, trebuie să-i ajutăm, să-i încurajăm să aibă educație. Este un foarte frumos și sugestiv proverb: „Dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l cum să pescuiască și va avea de mâncare toată viața”.

În același timp, am convingerea că tinerii, copiii trebuie atrași mai mult către sport, către mișcarea fizică. Înseamnă sănătate, înseamnă echilibru pentru minte și corp. Iar pentru asta este nevoie ca noua generație să fie educată în acest spirit al cunoașterii și conștientizării beneficiilor pe care mișcarea fizică, sportul practicat în mod constant, le aduc sănătății si stării de bine.

Gestul meu a fost, desigur, unul simbolic, care s-a dorit a fi mai degrabă un apel la voluntariat și implicare pentru ajutorarea copiilor care provin din familii defavorizate și, totodată, un îndemn la o viață activă”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: