”Just met a man”, cea mai nouă melodie a lui Anouk

O ascult și-o urmăresc pe Anouk de când eram în liceu. ”Nobody’s wife” a fost și pentru mine, la vremea aceea, un cântec imn despre femeile libere care nu au nevoie de cineva în viața lor care să le spună cine să fie și ce să facă. În timp, mesajul melodiei ei și-a mai schimbat din sensuri atât pentru mine, cât și pentru ea. Viața ei personală arată clar faptul că, deși o tipă neliniștită, dar confortabilă în pielea ei, Anouk și-a dorit o familie, o unică iubire, un pentru totdeauna al ei. 

Deși nu a rămas cu primul soț, cu care a și avut 3 copii, Anouk nu a încetat să spere și să încerce marea cu degetul. Credința că acolo, undeva, e cineva care s-o vadă așa cum e, a făcut-o să meargă înainte, să întâlnească oameni noi, să facă copii. Azi are 6, cu 3 bărbați diferiți. Ultimul dintre ei, fiica Jelizah Rose, s-a născut în acest an, în iunie. Tatăl ei este baschetbalistul Dominique Schemmekes.

an4

O urmăresc pe Anouk pe Facebook și, ca întotdeauna, îmi plac energia ei, determinarea ei, feminitatea ei, rebeliunea ei, adică un mix cu care rezonez pentru că, într-o anumită măsură, cred că sunt dintr-un aluat asemănător. Nu înțeleg de fiecare dată ce scrie pentru că mai are și postări în olandeză, dar pot să intuiesc preocuparea ei pentru muzică și familie. Dragostea, ca până acum, rămâne o temă importantă în cântecele ei și chiar dacă a avut relații și copii, pare, pentru ea, încă un mister.

În ultima piesă, pe care a lansat-o în această dimineață, ”Just met a man”, și în care apare familia ei, copiii și Dominique, Anouk vorbește despre ce înseamnă să cunoști un bărbat nou căruia să-i dai voie să te iubească fără rezerve. Din perspectiva ei, adică a omului care a mai fost cu alți oameni înainte, despre care a crezut că, poate, vor fi ultimii, ezitarea ei care apare în versurile cântecului pare ușor de înțeles: oare de data asta va merge?

Răspunsul nu poate să existe dinainte pentru că numai experiența și timpul pot să spună ce se va întâmpla. Anouk ne spune că soluția este să te încrezi, să te lași în mâinile celui care vrea să fie alături de tine și să te bucuri, pur și simplu, de tot ceea ce există acolo. Doar pentru că în alte dăți lucrurile nu s-au legat, nu înseamnă că acum va fi la fel. Ea ne atrage atenția că proasta obișnuință a oamenilor de-a considera că experiențele lor anterioare sunt o dreaptă măsură pentru tot ce va urma e adesea motivul pentru care multe situații cu potențial se duc naibii încă dinainte de-a avea șansa să-și ia zborul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: