Hymns, cel mai nou album de la Bloc Party și de ce-mi place trupa asta

De Bloc Party, trupa rock britanică, am aflat în 2007, când au scos albumul ”A Weekend in the City”, al 3-lea al trupei și unul dintre preferatele mele până azi. Melodia care mi-a atras atunci atenția a fost ”I still remember”.

Ulterior am aflat că este melodia care în cele din urmă l-a ajutat pe Kele Okereke, vocalistul trupei, să spună public că e gay. Un nigerian la origini, născut la Liverpool, care acum trăiește la Londra și face muzică rock, atât în cadrul Bloc Party, cât și-n proiecte solo. De Kele mi-a plăcut după ce am citit despre el că a refuzat să fie o figură publică în sensul dorit de media și să dea interviuri în urma unei interacțiuni ratate cu un reporter de la revista Skyscraper. El a zis atunci astfel:

„Why is it important to know what I had for breakfast? Or who I went to bed with? Or what sneakers I am wearing? If it’s relevant to understanding my music, then so be it. But if it’s purely to satisfy the media’s obsession with celebrity, then no thanks. I don’t want to play that game.” (De ce este important să se știe ce am mâncat la micul dejun? Sau cu cine îmi petrec nopțile? Sau ce adidași port? Dacă e relevant pentru muzica mea, atunci fie. Dar dacă e doar pentru a satisface obsesia media legată de celebritate, atunci nu mă interesează, merci. Nu vreau să joc jocul ăsta.”)

kele

Kele Okereke

Deși al 5-lea album al trupei a apărut la începutul acestui an, ”Hymns”, abia azi mi-am adus aminte de el și l-am ascultat. E un album care-mi place la fel de mult ca celelalte, dar care are ceva nou, mai mult rythm and blues, mai mult gospel. Influențele rock, deși există, nu sunt atât de evidente ca-n celelalte albume. Personal, înțeleg natura introspectivă a lui ”Hymns” și mi se pare că se pliază perfect pe un an 2016 care, în ceea ce mă privește, a fost caracterizat de căutări, asumări, realizări de tot felul despre cine sunt și ce-mi doresc.

bp-1

N-a fost o călătorie ușoară, cum n-a fost nici pentru mulți dintre prietenii mei. Dacă odată schimbarea se întâmpla în timp, cu spațiu pentru reflecție, anul ăsta totul ne-a obligat să ne ajustăm și să ne repliem rapid, fără prea mult timp pentru regrete, și ezitări, și păreri de rău. Mergi cu valul sau te îneci, cam ăsta a fost sentimentul care ne-a încercat și ne încearcă încă pe mulți. Cam despre asta e și albumul ”Hyms”.

Melodia mea preferată de pe album e ”Only He Can Heal Me.” Însă, bineînțeles, toate sunt de ascultat. Dacă nu știai de Bloc Party până acum, te încurajez să le dai o șansă, atât pentru muzica pe care o fac, cât și pentru caracterul lui Kele, aspect care pentru mine a contat mereu pentru ca o trupa să-mi placă și mai mult și să o ascult cu și mai mare drag.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: