alimentatie, Campanii

Sărbători fericite și … sănătoase

În vara lui 2015 am împlinit 30 de ani. Se-ntâmpla că la acea vreme urmăream cu religiozitate „Hell’s Kitchen”, show-ul de cooking în ediție americană unde star era chef Gordon Ramsay. Îmi plăcea datorită stilului dintr-o bucată al lui Gordon și găseam inspirație în replicile lui răutăcioase fiindcă mi se părea că vorbește simplu, la obiect, într-o manieră originală. Discursul și autenticitatea lui mă atrăgeau.

Numai că, în mod eronat, prietenii mei au interpretat asta ca pe o nouă pasiune a mea, gătitul. Printr-o coincidență, tot la acea vreme, postam pe Instagram ce meșteresc în bucătărie. Pozele erau urâte, la fel și felurile de mâncare, însă eram și eu unul dintre cei care îngroașă rândurile bibliotecii vizuale universale, ce mare brânză? Din nou, prietenii mei au dat din cap – ”vai, nu se poate, așa poze nereușite, măi, Andreea” – și au căzut în cele din urmă de acord că merit cadou un curs de gătit.

1.JPG

Am rămas surprinsă de alegerea lor. ”Măi, eu nu gătesc, ce aveți, ați înnebunit?”, i-am întrebat. ”Păi și cu Gordon cum rămâne? Dar cu pozele?”, a venit replica lor. Atunci mi-am dat seama că ei luaseră calea greșită și crezuseră, cumva pe bună dreptate, că bucătăria e noul meu teren de joacă. Și, că dacă așa stau lucrurile, trebuie să învăț să mă joc. După ce am rugat-o pe una dintre prietene să mă reprogrameze la curs, căci în data aleasă de ei nu eram în țară, când a venit momentul să mă duc să-l fac, i-am dat cu flit. Pur și simplu nu am găsit în mine resursele necesare, adică interesul, să petrec o duminică întreagă făcând feluri de mâncare. Prieteni, îmi pare încă o data rău pentru efortul vostru!

2.JPG

Cu toate astea, am continuat să urmăresc și emisiunea, dar să fac și poze la ce gătesc, de obicei chestii banale precum salate în toate formele pe care le pot face. Ei m-au dojenit în continuare, și încă o fac, că sunt poze nașpa, câteodată nu înțeleg de ce contează atât, pentru mine e doar o distracție. Dacă am ținut vreodată la ceva cu adevărat când vine vorba de mâncare, atunci sănătatea e aceea. Stilul meu alimentar se bazează pe legume și brânzeturi, deci, vă dați seama, cât de ”complicat” este. Cu toate acestea, aprind și aragazul și mănânc și mâncare caldă, mai ales acum, iarna.

5.JPG

De aceea, atunci când am primit în teste friteuza Philips Airfryer, primul lucru care mi s-a spus despre ea a fost că gătește cu până la 80% mai puține grăsimi decât cu friteuzele tradiționale și că, datorită acestui lucru, trebuie neapărat să-mi fac cartofi prăjiți, căci, pe bune, cui nu-i plac cartofii prăjiți? Când vine vorba despre ei, întotdeauna mă duc cu gândul la cei pe care îi mâncam odată la barul A1 și la Energiea.

3.JPG

Bine, bine, dar cum adică să gătesc la friteuză fără mult ulei, cine a mai pomenit așa ceva? Păi, Philips a pomenit așa ceva, pentru că atunci când a conceput Airfryer-ul, a venit și cu tehnologia RapidAir, care îți permite să folosești aerul fierbinte pentru alimente la care folosești puțin ulei și care sunt crocante la exterior și fragede la interior. Când am făcut eu cartofii, nu am folosit deloc ulei, desi rețeta din cartea de bucate scoasă special pentru gătitul cu Philips Airfryer, indica jumătate de lingură. Eu însă am pus peste ei doar sare, piper, praf de chilli și rozmarin și după 16 minute în friteuză, au ieșit excelenți. Atât de buni că în 2 oameni am mâncat 1 kilogram 100 de grame de cartofi pe care i-am stins cu bere, o combinație perfectă.

4.JPG

Acum, că Sărbătorile sunt aici, friteuza Philips Airfryer e ajutorul de care ai nevoie ca să gătești toate bunătățile de sezon într-o manieră simplă și sănătoasă. E important de menționat aspectul sănătății mai ales pentru că și Crăciunul, și Anul Nou sunt puse mereu în legătură directă cu abuzul de mâncare și felurile grele, dificile de tolerat de organism. De data asta însă poți să mănânci ce-ți place pentru că Philips Airfyer face ca alimentele să fie gustoase și sănătoase. Cu Airfryer poți să prăjești, coci, rumenești sau pregătești la grătar o varietate mare de preparate, de la fripturi de porc, la legume și până la deserturi.

6.JPG

Acestea fiind spuse, îți doresc Sărbători fericite și … sănătoase!

Anunțuri
Standard

2 gânduri despre „Sărbători fericite și … sănătoase

  1. Andreea zice:

    Sunt crocanti pe margine si moi inauntru. Nu au gustul celor prajiti in ulei, nu stiu cum sa descriu gustul decat ca l-am comparat cu cartofii pe care in Bucuresti ii mancam la bar A2 sau in Energiea, pe langa parc Cismigiu. Acasa nu am putut sa redau gustul in tigaie sau la cuptor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s