Viața lui David Gale

David Gale (Kevin Spacey) e profesor de filosofie la o universitate din SUA. E și scriitor. Și soț. Și tată. Alături de Laura Linney (Constance Harraway), colegă și prietenă, e și activist împotriva pedepsei cu moartea. Toată lumea îl iubește și, deci, viața lui pare perfectă. Însă, într-o seară, la o petrecere cu studenți și alți profesori, din cauza excesului de alcool, David Gale face sex cu o studentă de-a lui. Berlin urmărește să se răzbune pe el pentru că n-a vrut s-o treacă la cursul lui, deși situația ei în universitate e pe muchie de cuțit din toate punctele de vedere: nenumăratele absențe fac ca ea să fie în cele din urmă dată afară din instituția de învățământ.

gale-profesor

Din acest moment, viața lui David Gale ia o întorsătură neașteptată și lucrurile se înrăutățesc de la o zi la alta. Acuzat de viol de către Berlin, el își pierde postul de profesor și familia, căci soția lui cere divorț și pleacă cu băiatul lor în alt oraș. Deși acuzațiile se dovedesc în cele din urmă nefondate, pentru David Gale e prea târziu, căci răul a fost deja făcut. Singura care îi este alături necondiționat este Constance. Dar când și ea este diagnosticată cu leucemie și, deci, condamnată la moarte din cauza asta, celor doi le vine o idee extremă prin care să demonstreze faptul că justiția se poate înșela și, deci, din cauza asta oamenii nevinovați pot fi condamnați la moarte.

Cea care este aleasă pentru a face lumină în această situație este jurnalista de investigație Bitsey Bloom (Kate Winslet), un om apreciat pentru integritatea cu care-și face meseria. Astfel, cu 3 zile înainte ca profesorul David Gale să fie omorât pentru presupusa ucidere a prietenei lui, Constance, Bitsey Bloom are ocazia unei serii de 3 interviuri în spatele gratiilor. Cu această ocazie, ea află povestea lui David Gale și trebuie să pună cap la cap toate indiciile astfel încât să demonstreze nevinovăția lui până nu e prea târziu.

kate-si-kevin

Filmul ”The Life of David Gale” a fost realizat în anul 2003, în regia lui Alan Parker, și e unul dintre preferatele mele. Zilele astea l-am văzut, din nou, pentru, cred, a 10-a oară, însă nu mă pot plictisi de el. Ți-l recomand pentru subiectul captivant, pentru personajele bine conturate și actorii mișto care le dau viață și pentru învățămintele pe care le poți trage după ce-l vizionezi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: