Tibi Ușeriu a câștigat 6633 Ultra 2017

6633 Ultra, cursa nebună de 566 km de mers și alergare de la Cercul Polar, a fost câștigată și-n acest an de Tibi Ușeriu, omul care nu renunță niciodată. Căci așa s-ar putea rezuma competiția de anul ăsta, în care Tibi a dorit 2 lucruri mari și late: să-și apere titlul de anul trecut și să termine cursa mai repede decât anul trecut.

 

Ambele obiective au fost îndeplinite și Tibi, care a devenit un soi de personaj de poveste datorită obiectivelor îndrăznețe pe care și le propune și datorită cărții autobiografice ”27 de pași”, pe care a lansat-o de curând, e omul care-n ultima săptămână ne-a ținut pe mulți care i-am urmărit parcursul cu inima la gură. El a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk (o regiune din NV Canadei), în noaptea de joi spre vineri, la ora locală 1.25 a.m., pe o temperatură de -36 de grade.

tibi4.jpg

Tibi Ușeriu într-unul dintre punctele de control ale cursei, transfigurat din cauza frigului și a oboselii. Foto: 6633 Ultra.

Anul acesta, 24 de concurenți s-au înscris la start și, după ce primii dintre cei au terminat cursa scurtă de 186 de km, 9 au continuat-o până la capăt pe cea de 566 km. Restul s-au retras din motive medicale. Din motive medicale, degetături grave, în penultima zi a cursei, cu doar 75 de km înainte de final, medicul Jonny Davies, de asemenea finalist al 6633 Ultra, nu a vrut să-l mai lase pe Tibi să continue. Degerăturile i s-au infectat și astfel viața lui a fost pusă în pericol. Însă Martin Like, unul dintre organizatori, i-a dat undă verde, așa că Tibi a dus cursa până la final pe proprie răspundere.

tibiii

Tibi Ușeriu a câștigat pentru al 2-lea an consecutiv 6633 Ultra. Foto: 6633 Ultra.

Tibi Ușeriu a câștigat 6633 Ultra pentru al doilea an consecutiv. După ce în toamna anului trecut, Tibi a ieșit din competiția Tor des Geants – una dintre cele mai grele curse de anduranță din Europa – din cauza unor probleme medicale, el și-a luat acum revanșa cu această performanță extraordinară la 6633 Ultra, demonstrând încă o dată tăria de caracter incredibilă pe care o are și faptul că unde-ți pui mintea să realizezi lucruri mărețe, orice e posibil.

tibi la sosire

Tibi a trecut linia de sosire la 6633 Ultra 2017 la ora 1.25 a.m., ora locală. Foto: 6633 Ultra.

Tibi Ușeriu are 43 de ani, este administrator la Tășuleasa Social și a început să alerge în mod profesionist după ce, într-o zi, s-a săturat să mai fugă după câinii lui și să-și piardă rapid energia.

Iată că decizia asta l-a dus departe. Acum nu-l mai întrece nimeni.

18 gânduri despre „Tibi Ușeriu a câștigat 6633 Ultra 2017

Adăugă-le pe ale tale

  1. Ma inclin, in fata lui! Un om cu o putere si o determinare nemaipomenita!Bunul Dumnezeu, sa il aiba in paza Lui!

  2. Inca nu. Urmeaza. Dar stiu din punct de vedere sportiv ce poate ca scriu despre el cam de 2 ani. 🙂

  3. Cuvintele sunt sarace in fata unui asemenea OM! Cred ca Respect, Admiratie, sunt sarace in fata caracterului, perseverentei, ambitiei, acestui OM. Un model clar de urmat, pentru fiecare dintre noi, indifferent de domeniul in care activam, si un model de urmat in viata! Felicitari Tibi Useriu!

  4. Felicitari, Tibi. Esti un om extraordinar care ne arata ca niciodata nu trebuie sa renuntam la visele noastre, ca determinarea si taria de caracter ne definesc ca oameni. Multumesc ca mi-ai reamintit asta. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: