O săptămână-n India la ashram

Am făcut-o și p-asta! Am petrecut o săptămână la un ashram din orașul Rishikesh, în nordul Indiei, unde am urmat un program strict în fiecare zi. M-am trezit la răsăritul soarelui, am făcut chanting, yoga, meditație, am mâncat sănătos conform principiilor ayurvedice și am învățat multe lucruri interesante de la Yogi Ji, yoghinul ashramului Mahatma Yoga de pe malul râului Gange, unde am stat.

Rishikesh e supranumit orașul sfinților și e considerată capitala mondială a practicii yoga, căci aici vin în fiecare an turiști de toate vârstele, din toată lumea, care vor să afle răspunsurile la întrebările care te macină și pe tine: cine sunt eu, care e rostul meu aici, pe pământ, și ce înseamnă, de fapt, să trăiești cu adevărat?

O săptămână-n India la ashram
Yogi Ji (dreapta) în timpul unei ceremonii, cu râul Gange și poalele munților Himalaya în față.

Orașul a devenit foarte cunoscut după ce, în februarie 1968, membrii trupei Beatles au stat o lună de zile la ashramul lui Maharishi Mahesh Yogi, unde au practicat meditația transcendentală. Se spune că, după această experiență, ei au scris unele dintre cele mai bune piese ale lor, care se găsesc pe albumele ”White Album” și ”Abbey Road”.

Discuțiile pe care le-am avut cu Yogi Ji au fost printre cele mai mișto momente din această călătorie. Am notat multe dintre învățăturile lui și, pe unele, le-am înregistrat. Într-una dintre zile, ceea ce se anunța a fi un alt schimb de idei, s-a transformat într-un interviu. Cel pe care îl citești și tu chiar acum.

Citește interviul pe care l-am făcut cu Yogi Ji pe site-ul Red Bull.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: