Confesiunile unei călugărițe budiste

Ce faci când te naști fată în Nepal, ai un tată care te abuzează și știi că nu există nicio scăpare pentru tine, că te vei căsători devreme cu un bărbat mai în vârstă pe care ți-l găsește familia? Așa începe povestea călugăriței nepaleze Ani Choying Drolma, azi cunoscută la nivel mondial atât datorită vocii sale extraordinare, cât și proiectelor pe care a reușit să le facă în Nepal, printre care școala pentru tinere călugărițe e cea mai importantă.

Confesiunile unei călugărițe budiste” de Ani Choying Drolma e mai mult decât povestea unei femei care spune de ce-a ales acest drum. Prin ochii ei putem înțelege felul în care funcționează societatea nepaleză, regulile sale absurde, sărăcia și, mai ales, rolul de analfabetă și casnică al femeii, care e de la sine înțeles, de cele mai multe ori.

ani 3.jpg

Copil fiind, Ani Choying Drolma și-a dat seama că se află într-o situație fără ieșire și s-a gândit, printre bătăile primite de la tată și grija pentru ceilalți frați, cum ar putea să scape din această situație. Ideea i-a fost dată de mama ei, care i-a spus într-o zi, în treacăt, că totul ar putea fi diferit dacă s-ar călugări.

Așa că, la numai 13 ani, Ani Choying Drolma a luat calea mănăstirii și asta s-a dovedit a fi cea mai bună alegere pe care a făcut-o vreodată. E foarte frumoasă onestitatea ei când povestește despre călătoria ei spirituală, una plină de obstacole, de sentimente reprimate, de ură și nervozitate, de mânie împotriva tatălui și neacceptarea unei ordini de-a trăi care nu i se potrivește.

ani 1.jpg

Cu toate că a făcut mereu notă discordantă datorită încăpățânării, refuzului de-a se resemna ori atitudinii sale energice ( deși călugăriță, dansează salsa și conduce o mașină de teren ), Ani Choying Dromla a crezut în drumul ei, în faptul că are o misiune mai importantă care se poate realiza prin ea și a făcut tot ce i-a stat în putință să își ducă planurile la bun sfârșit, cu încredere în oameni și siguranța că e mereu o cale să faci lucrurile să se întâmple.

Ani a scos până acum 15 albume de muzică, iar autobiografia sa a fost tradusă în peste 15 limbi devenind bestseller. ”Confesiunile unei călugărițe budiste” a apărut la editura Humanitas și eu o recomand deopotrivă pentru sensibilitatea și forța ei și pentru că Ani e fără îndoială o femeie fascinantă, care a reușit, numai cu puterea credinței sale și cu multă muncă, să își depășească limitele și să transforme mânia în iubire prin autoeducare și înțelegerea faptului că orice situație grea prin care trecem e un prilej în plus să ne deschidem inima. Dacă alegem să facem asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: