Zilele UNTEATRU: de ce să nu le ratezi?

Toată lumea e la tot felul de festivaluri prin țară și-ți pare rău că n-ai ajuns și tu, în timp ce te uiți la fotografii frumoase pe Facebook cu atmosfera grozavă de la Neversea, Electric Castle sau Untold? Nu-ți face griji pentru că, deși e vară, Bucureștiul se ține tare și pune la bătaie evenimente la fel de mișto pentru zilele caniculare. Unul dintre ele, care e și printre preferatele mele, se numește ”Zilele UNTEATRU”, și va avea loc între 19 – 23 iulie.

UNTEATRU este un spațiu independent din București pentru concerte și teatru unde am avut norocul să văd cam toate piesele care s-au montat acolo datorită Andreei Belțic Cartu, care mi-a scris cu fiecare ocazie: ”Băi, trebuie să vezi piesa asta”. Că tot sunt aici, datorită ei și Biancăi Boițan Rusu de la TNB pot spune că de doi ani încoace am devenit un spectator constant de teatru, un exercițiu pe care l-am făcut și datorită lor, deci le mulțumesc cu această ocazie.

unteatru 2.jpg

Ce sunt ”Zilele UNTEATRU”? Un micro-festival cu concerte, piese de teatru și oameni mișto. Anul trecut am fost, de asemenea, la el și fiecare seară din cele cinci am petrecut-o acolo. A fost, de exemplu, prima dată când am cântat la un concert a lui Alexandru Andrieș, un domn adorabil, cu mult umor, așa că am râs enorm la versurile cântate de dânsul. Anul ăsta o să merg negreșit să-i văd pe Partizan, Fără Zahăr și Dan Byron, pe care nu i-am ascultat niciodată în concert, acustic de data asta la UNTEATRU.

Tot în acest loc l-am descoperit pe cel care avea să devină unul dintre actorii mei preferați, Richard Bovnoczki, un tip fabulos, cameleonic, cu o energie debordantă și capabil să devină cu adevărat un altul cu fiecare rol pe care îl face. ”No Man’s Land”, „La Țigănci”, ”Moscova-Petuski” sau ”The Sunset Limited” (ultimele două, a fucking must see) sunt doar câteva dintre piesele de la UNTEATRU sau TNB (printre alte teatre la care el mai joacă) în care Richard poate fi și om de echipă, și one man show cu un joc care te lasă cu gura căscată. La ”Zilele UNTEATRU” îl poți vedea în ”Hughie” de Eugene O’Neill, o piesă ciudățică, cu care n-am rezonat în mod special, dar poate ție o să-ți placă.

richard
Richard Bovnoczki în ”La Țigănci”

Ce ți-aș recomanda să vezi în aceste zile de festival?Frig” de Lars Noren și ”Molly Sweeney” de Brian Friel (ambele cu Liviu Pintileasa, un alt actor foarte mișto, de care o să-ți placă). Ce-am să văd eu pentru că nu le-am văzut? Premiera ”Îngrijitorul” de Harold Pinter, în regia lui Radu Iacob, cu o scenografie de Ana Ularu și premiera „Eine Kleine Nachtmusik”, un spectacol de Gigi Căciuleanu, un one man show cu Lari Giorgescu.

Dacă ai copii, dă o șansă lui ”Hansel și Gretel” în regia Ioanei Petre, prima piesă pentru copii montată la UNTEATRU, cu Mihaela Trofimov, într-unul dintre roluri, o actriță care m-a lăsat mască după ce-am văzut-o în ”Molly Sweeney”, unde a avut rolul principal, al unei femei oarbe din naștere.

ofi
Scenă din spectacolul ”Molly Sweeney”

Sunt foarte bucuroasă să susțin ”Zilele UNTEATRU”, așa că sper să ne vedem p-acolo, să-mi spui ce ai văzut și ce ți-a plăcut.

Fotografia din deschidere îi aparține lui Adi Bulboacă, care va avea, de asemenea, vernisaj foto pe 20 iulie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: