Homemade: poftă de mâncare bună la Timișoara

Îmi place mâncarea bună, deși sunt departe de a fi o gurmandă. O brânză gustoasă cu o roșie cărnoasă de țară s-ar putea să mi se pară, uneori, mai incredibilă decât un fel de mâncare pe care nu-l pot pronunța. Însă în vreme ce discursul meu despre bucate alese lasă de dorit, cel despre locurile în care le consum e mai entuziast pentru că, hei, cui nu-i place să se simtă ca acasă într-un restaurant primitor, luminos, colorat?

810.jpg

E și cazul lui Homemade, un restaurant din Timișoara, de pe strada Gheorghe Doja 40, aproape de Piața Nicoale Bălcescu. Deși am trecut pe lângă de el de o grămadă de ori pentru că era în drumul nostru de la cazare spre centrul orașului, nu mi-am închipuit ce bijuterie se ascunde înăuntru. Și asta pentru că clădirea în care se află pare, pe scurt, o ruină.

812.jpg

Fațada stă să cadă, iar la intrare trotuarul este plin de gropi pentru că se schimbă țevi, asfalt, borduri. De bună voie și nesilită de nimeni, ca-ntr-o excursie prin locuri neștiute și aproape abandonate, n-aș fi îndrăznit să intru acolo. Am locuit deja 3 ani în București într-un bloc cu bulină în care m-au prins 2 cutremure de intensitate mică, așa că mi-am făcut porția de adrenalină pentru totdeauna. Însă la recomandarea prietenilor de la Viniloteca, despre care voi scrie în curând, am decis să îi dăm o șansă: ne-au spus că acolo mâncare e foarte bună.

807.jpg

Zis și făcut! Am intrat cu mult curaj ca să descoperim că suntem, dintr-o dată, într-o altă lume. Una confortabilă, veselă și liniștită. Locul e ca o sufragerie imensă unde îți vine să te trântești pe toate scaunele, fotoliile și canapelele, iar decorul simplu și colorat îți aduce aminte de copilărie. Dovadă în acest sens erau câțiva copii aflați acolo cu părinții, care alergau de colo, colo ca-ntr-un labirint din ”Alice în Țara Minunilor”, în căutarea unor creaturi magice. Magic a fost locul și-n ochii mei!

813.jpg

Meniul e simplu, doar o pagină, cu feluri cu carne și vegetariene, amestecuri pe gustul meu care conțin quinoa, avocado și multe legume. Așa că eu am comandat un buger veggie, iar Adi unul de vită. Amândoi au fost super buni și-au venit cu o porție generoasă de cartofi copți și foarte gustoși (pe care poate, în București, doar cei de la Energiea îi mai egalează în gust). Burgerul meu a avut dovlecei și vinete coapte, care au fost delicioși. Din păcate nu am fotografie cu burgerii, că ne-a luat valul și-am uitat să facem.

806

Homemade e low profile, nu are firmă la intrare, iar pe Facebook are o pagină simplă. Este genul de loc care e recomandat din gură în gură și asta mi se pare foarte drăguț că-ntr-o lume în care totul este ultra semnalizat, Homemade alege să rămână o surpriză frumoasă pe care o găsești întâmplător. Un restaurant într-o casă.

Fotografii: Adrian Munteanu

2 gânduri despre „Homemade: poftă de mâncare bună la Timișoara

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: