Sticla de plastic din care bei azi ar putea fi mâine în noua ta pereche de adidași

În fiecare an, aproximativ 8 milioane de tone de plastic ajung în apele lumii. E imens! Din cauza asta, tot mai multe animale marine se îmbolnăvesc sau chiar mor după ce înghit bucăți din plasticul care ajunge pe fundul mărilor și oceanelor și care conține tot felul de compuși chimici toxici.

indo
O plajă din Indonesia s-a transformat într-un covor de materiale plastice și gunoaie

De aceea, tot mai multe branduri iau situația asta personal și se întreabă cum pot transforma această problemă într-o soluție. Printre primii care au făcut ceva concret în acest sens se numără și Adidas, care-n 2016 dezvolta un prototip de adidas realizat din plasticul reciclat din oceane.

Astfel, în 2017, Adidas a lansat pe piață modelul ”UltraBOOST Uncaged ParleyParley for the Oceans este un ONG care are ca scop principal reducerea deșeurilor din plastic. Adidașii conțin în proporție de 95% plastic recuperat din ape. Costul unei perechi e undeva la 200 de dolari. O sumă destul de piperată, dar, pe scurt, ignoranța se plătește și un obicei prost al oamenilor se poate transforma într-un business profitabil.

Adidas își propunea anul trecut să scoată pe piață un milion de astfel de perechi din acest model, realizate din 11 milioane de sticle de plastic, însă nu am găsit nicio informația recentă despre acest obiectiv, dacă au reușit să îl ducă sau nu la capăt ori dacă UltraBOOST Uncaged Parley a avut succes mai departe de ideea bună și capitalul de imagine câștigat de Adidas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: