5 idei de la Frank Medrano care mi-au plăcut

by Andreea Vasile

Frank Medrano e mai mult decât un tip cu mușchi. E o adevărată senzație a internetului și s-a făcut remarcat din momentul în care a postat primul video cu el pe YouTube, în care corpul lui pare din plastilină. Îl mișcă și-l sucește și-l îndoaie cu ușurința cu care oricare dintre voi plutește pe spate la suprafața apei. Numai că el face toate astea în aer, cu sentimentul că e la fel de ușor.

Recent, am citit un articol despre Frank Medrano, ”No more excuses”, în Red Bulletin, revista lunară a celor de la Red Bull, însă textul îl poți găsi si pe site (ți-l recomand din inimă, nu sări peste el). În ciudat titlului cumva clișeu, de care poate te-ai săturat, chestii care vorbesc despre autodepășire, limite, scuze (o să revin la toate astea într-un text separat), povestea merită de la cap la coadă din câteva motive:

  • Frank Medrano e cu adevărat pasionat de ceea ce face și crede din toată inima că oricine poate să facă ce face el, chiar dacă nu la același nivel, dar, oricum, mișcările lui pot fi accesibile și altora.
  • Frank Medrano crede că fiecare om trebuie să-și găsească forma de mișcare care îi place; în ciuda marketingului care vine cu aproape fiecare formă de mișcare care există, el spune că un om trebuie să încerce diferite sporturi și să-și dea seama ce-l prinde; cu toate astea, el pledează tot pentru antrenamentul calistenic, adică așa cum face el, antrenament cu forța propriului corp, pentru care nu ai nevoie de niciun echipament.

  • Frank Medrano e vegan, dar spune că așa a ales el; mai zice că nu crede că a fi vegan înseamnă a fi sănătos, ci că lui asta i s-a potrivit; din nou, crede că fiecare om trebuie să găsească ce merge pentru el (o idee binevenită dacă luăm în considerare frenezia recentă că vegetarian ori vegan înseamnă mai sănătos; eu, una, am încercat să fiu vegetariană timp de două săptămâni, sentimentul a fost, pe scurt, că eram ca lipsită de creier, nu mai aveam vlagă nici cât să trec strada; pe de altă parte cunosc vegetarieni fericiți și în formă maximă).
  • Frank Medrano spune că e important să ai idoli pentru a te simți motivat, dar să nu-ți faci chip cioplit că n-ajungi nicăieri; să te lași inspirat de alți oameni e mișto, să crezi că poți fi ca ei, te aruncă într-un hău pe care crezi că-l poți ține sub control, dar în care, în fapt, te cam pierzi. Subliniază asta mai ales în cazul sportului unde zice, din nou, că să fii sportiv înseamnă efort, disciplină, dedicație 100% și că voința nu e totul, mai trebuie să ții cont și de elemente cu care ești înzestrat. Acceptă-te și fă ce poți, nu imita, nu-ți pune viața în pericol de dragul epatării!
0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: