50 de bloggeri internaționali care scriu despre health, fitness și … fericire pe care să-i urmărești

by Andreea Vasile

50 Fitness Health, and Happiness Bloggers Making a Difference

Greatist a publicat un articol interesant cu 50 de bloggeri pe care merită să îi urmărești. Am făcut și eu un top al meu și îți recomand să vezi și tu cine-s preferații tăi.

Titlul sună prea mult ca o vânzare și prea puțin ca un adevăr a ceea ce este, de fapt, textul pe care îl scriu acum: o invitație să-i urmărești pe cei despre care site-ul Greatist  spune că sunt unii dintre cei mai documentați și plăcuți de citit bloggeri pe zona lor de interes, respectiv health, fitness și fericire, at large. 50 la număr, fiecare dintre ei este specializat într-un domeniu, fie că are studii în aria respectivă, fie că, pur și simplu, este interesat de ceea ce scrie în așa măsură încât e un autodidact care, în timp, a devenit și o sursă de încredere.

Pentru că vine weekend-ul, recomandarea mea vine la țanc, vei avea timp să răsfoiești pe îndelete blogurile și să le alegi pe acelea care îți plac ție. Eu am un top al meu, cu 3 dintre blogerii care mi-au plăcut cel mai mult.

Lauren Fleshman și blogul asklaurenfleshman.com. Lauren Fleshman este atlet profesionist american și femeie de afaceri. Site-ul ei este plin cu sfaturi pentru alergătorii amatori, dar are și funcția unui jurnal. Eu nu alerg, deocamdată, dar ce mi-a plăcut la Lauren este sinceritatea cu care scrie. În anul 2013, ea a făcut valuri cu un articol în care a explicat că până și ce mai în formă atleți își ies din formă și că a arăta fit 24/7 este un obiectiv nerealist. Discuția a plecat de la o prezentare de echipament sportiv la care a participat și Lauren, iar în fotografiile are au ieșit apoi în media, ea avea un corp impecabil. Cu toate astea, sportiva a postat o fotografie cu ea, făcută cu câteva zile înainte de defilare, pe pista de atletism, în care arăta complet diferit. Mesajul ei a fost clar: nu mai credeți în tot ceea ce vedeți, corpul uman e o mașinărie surprinzătoare și felul în care se comportă diferă de la om la om. Nu îți seta așteptări nerealiste în ceea ce privește partea estetică, fii mai degrabă mândru de ceea ce poate să facă corpul tău, de cât de funcțional este.

Lauren Fleshman Collage_604_0

Lauren Fleshman în defilarea pe podium și una dintre fotografiile în care a apărut după aceea alături de Lauren Fleshman și imaginea de pe pista de atletism, o fotografie făcută cu câteva zile înainte de defilare.

Joshua Fields Millburn, Ryan Nicodemus și theminimalists.com. Tipii ăștia doi sunt prieteni din copilărie, au crescut împreună și-au dat lovitura împreună. Ce înseamnă asta? Păi, pe scurt, ar fi vorba despre celebrul vis american: un job cu șase zerouri, un apartament într-un cartier central mobilat după ultima modă și haine de firmă, desprinse parcă din prezentările de pe marile scene ale lumii. Cei doi aveau toate astea. Doar că, într-o zi, n-a mai fost de ajuns, căci nimic nu îi mai făcea fericiți. Așa că au decis să-și dea demisia, să vândă tot, să-și reseteze viețile și să pornească în lume să vadă care e treaba cu existența, care e însemnătatea ei, apoi să le spună și altora ce au aflat. Sigur, și ăsta e tot un fel de vis împlinit, căci celor doi le merge foarte bine, însă ei nu au renunțat la credința lor că o viață simplă înseamnă o viață fericită.

Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus au vorbit în cadrul TED x despre ceea ce înseamnă să fii ”minimalist”.

Ragen Chastain și danceswithfat.wordpress.com. Ragen Chastain scrie, dansează, e coregraf, maratonist și, zilele astea, se pregătește pentru IRONMAN. Însă ea este și activist care vorbește în numele persoanelor grase, ea fiind, la rândul ei, una. Miza ei este să demonstreze că toată industria de health și wellness este o minciună și că singurul scop al acesteia este să producă bani de pe urma faptului că oamenii se simt dați la o parte dacă sunt grași. E important să priviți blogul și mesajele ei în contextul american. Scrie documentat, scrie interesant și e un exemplu bun că poți fi, în mod paradoxal, un gras cu un stil de viață sănătos. Ah, și mi-a mai plăcut că are blog pe platforma WordPress, o dovadă că nu trebuie să dai bani grei pentru estetica blogului tău ca să ai succes și că e suficient să scrii dedicat ca să ai public. Blogul ei e cât se poate de banal ca aspect.

regan

Ragen Chastain e un om mereu în mișcare. Ea militează pentru acceptarea oamenilor grași și o lume fără discriminare în ceea ce îi privește. Ea vrea să îi facă pe oameni să înțeleagă că nu toți grașii sunt grași pentru că mănâncă mult și nu fac mișcare. Ea este exemplul că, în ciuda unei vieți active și a unui stil de viață sănătos, grăsimea este un aspect cu care a avut mereu de-a face, este parte din ea.

0 comment

You may also like

0 comment

Natalia February 27, 2015 - 11:35 am

Mie imi place foarte mult si http://www.fitnessblender.com. Give it a check! 😉

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: