6633 Arctic Ultra 2019 a ajuns la final. Află ce au făcut românii Avram Iancu, Vlad Pop Crișan și Florentina Iofcea

by Andreea Vasile

6633 Arctic Ultra, una dintre cele mai grele curse de autosuficiență din lume, din cauza condițiilor meteo extreme, a început în acest an pe data de 7 martie și a avut trei categorii, cursa ”scurtă” de 193km, cursa ”medie” de 193km+ și cursa ”lungă” de 611km. În ultima dintre categorii au fost și cei mai mulți înscriși, 15, dar și cele mai multe abandonuri, 9.

Ediția din acest an a fost marcată de incidentul prin care a trecut francezul Didier da Costa, unul dintre favoriți, care, din cauza frigului, și-a dat foc la sanie, însă Paul Witkins și David Hirschfield au fost în preajmă și au putut să-i fie alături până la sosirea altor ajutoare, apoi au continuat cursa.

vlad crisan pop 1.jpg

Vlad Pop Crișan

Patrick Witkins e și marele câștigător al cursei 6633 Arctic Ultra din acest an, pe locul doi urmându-i Patrick O’Toole. Avram Iancu a trecut linia de sosire pe locul al treilea, în această dimineață la ora 11.00, ora României, după 8 zile de cursă și peste 200 de ore petrecute în concurs. Este a doua lui participare într-o competiție pe care, de data asta, și-a propus s-o ducă la bun sfârșit, ceea ce a și reușit să facă. În 2018, Avram a abandonat din cauza unor probleme.

avram iancu.jpg

Avram Iancu

Cursa ”scurtă” de 193km a fost câștigată de Vlad Pop Crișan, la prima participare în concurs. A terminat cursa în 35 de ore și 30 de minute și a dormit numai o oră și jumătate pe tot parcursul acesteia. Vlad a alergat pentru ca mai mulți copii cu diagnostic oncologic din MagiCAMP să aibă acces la 100 de burse educaționale în valoare de 500 lei, fiecare.

weronika murray.jpg

Noaptea pe traseul cursei 6633 Arctic Ultra

Din păcate, Florentina Iofcea s-a retras din cursă și anul acesta, în preajma kilometrului 75 și nu se cunosc, până în acest moment, mai multe detalii despre participarea ei, a doua la 6633 Arctic Ultra, după ce anul trecut, la fel ca Avram Iancu, a abandonat cursa.

arctic 1.jpg

Despre ediția din 2019 s-a spus că a avut unele dintre cele mai bune condiții meteo din ultimii ani

Recordul de timp al cursei îi aparține în continuare lui Tibi Ușeriu, 172 de ore și 50 de minute, cel care a câștigat 6633 Arctic Ultra de trei ori până acum.

Imaginile au fost realizate de Weronika Murray, cu care am vorbit anul trecut într-un interviu pentru RedBull.ro.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: