8 motive să mergi în vacanță în Nepal

by Andreea Vasile

În 2017 și-n 2018 am avut parte de două dintre cele mai grozave aventuri din viața mea, o călătorie în India și una în Nepal. Nu știu dacă aș fi făcut vreodată aceste călătorii pe cont propriu, deși, la cum mă cunosc, probabil că da. Însă, pentru că am mers într-un grup organizat, totul a fost mult mai simplu din punct de vedere administrativ, mai ales că India și Nepal nu-s chiar niște țări floare la ureche în care să le rezolvi pe toate cât ai bate din palme. Uneori, mai apar surprize.

De aceea, vreau să-ți spun azi de ce merită să faci pasul acesta alături de Rezan, un om pe care l-am cunoscut într-un context profesional în urmă cu trei ani de zile, dar care, între timp, mi-a devenit unul dintre cei mai apropiați prieteni.

Următoarea călătorie în Nepal va avea loc între 12 – 24 martie 2019, așa că ai suficient timp să citești acest text și să iei o decizie. Rezan îți spune de ce să i te alături.

1. Ghizii sunt extraordinari 

Se poate întâmpla natural ca oamenii să se apropie unii de alții, însă, uneori, este nevoie și de puțină magie din partea ghizilor noștri. Lucrurile mici sunt cele care contează. În Nepal avem un lider de grup și o echipă de porteri și ghizi locali pe durata întregului trekking.

2. Împărtășești provocări, zâmbete și apusuri cu oameni ca tine

Avem adesea oameni care se întâlnesc într-una din călătoriile noastre, iar apoi aleg să își plănuiască ieșiri împreună. Când faci o drumeție în munții Himalaya cu oameni pe care i-ai cunoscut de numai două zile, experimentezi alături de ei ceva ce nimeni altcineva nu poate înțelege. Ca grup, depășești provocările, vezi aceleași priveliști uimitoare și împărtășești aceleași glume și momente amuzante.

rezan 2.jpg

În munții Himalaya din Nepal, alături de grupul cu care am fost eu la începutul acestui an

3. Îți dai seama că lumea e un loc mai mare decât îți imaginai

Legătura creată între toți participanții, facilitatorii și ghizii noștri ne aduce mai aproape de mediul înconjurător și de noi înșine. Acest sentiment profund că aparținem pământului de sub tălpile noastre înseamnă că experiența turului sau a retreat-ului este atât de puternică, încât îi lasă pe toți cu un sentiment profund de legătură nu numai cu grupul, ci și cu oamenii pe care îi întâlnim pe drum. În plus, ne străduim să creăm experiențe autentice specifice țării, culturii și spiritualității ei, să oferim o atenție deosebită participanților și să adăugăm puțină magie atunci când trecem granița spre necunoscut.

4. Vizitezi locuri diferite

Putem călători în afara traseelor ​​spirituale obișnuite, descoperim festivaluri mai puțin cunoscute, ne conectam mai profund cu natura, cu sălbăticia ei și experimentăm contraste care ne intensifică simțurile.

rezan open.jpg

Pe malul Gangelui în India, unde am fost în 2017

5. Mergi în călătorii responsabile

Ne angajăm să oferim o călătorie cât mai ecologică, sensibilă din punct de vedere cultural, cu impact redus asupra mediului.

6. Sprijini comunitățile cu care te întâlnești

Atunci când alegi o călătorie cu noi, o parte din banii pe care îi primim de la tine ajung la ONG-uri care se ocupă de bunăstarea socială și culturală a oamenilor din acele comunități. Sau chiar tu poți susține în mod direct micile comunități de oameni pe care îi întâlnim de-a lungul călătoriei.

7. Ai parte de timp pentru tine

Ne dăm seama că fiecare dintre noi este diferit. De aceea, călătoriile noastre oferă o mulțime de timp liber pentru a descoperi și a te concentra pe “exploratorul” tău interior.

rezan 4.jpg

Steaguri de rugăciune cu mantre sacre în Nepal la începutul acestui an

8. Abia aștepți să revii într-o călătorie viitoare

O bună parte din participanții noștri ni se alătură an după an. Considerăm că suntem o familie care crește frumos. Chiar dacă călătorești singur, te vei simți ca și cum ai călători cu vechi prieteni, asemeni ție, care împărtășesc aceeași dorință pentru o viață trăită conștient.

Vrei să afli mai multe despre călătoria în Nepal din martie 2019? Intră pe pagina Facebook a evenimentului și citește toate detaliile.

Citește despre călătoria mea în Nepal.

Citește despre călătoria mea în India.

1 comment

You may also like

1 comment

Ivanov vitali October 18, 2018 - 12:23 pm

Sunt interesat. P

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: