Adevărul

by Andreea Vasile

Avea doi ani și jumătate când a spus mama și tata. Avea cinci ani când a aflat că mama și tata nu sunt chiar mama și tata. Avea paisprezece ani când le-a spus mamei și tatălui că știe că nu sunt chiar mama și tata. Însă toate astea nu au contat niciodată.

*

Doamna Valeria nu are numai o mătușă de 101 ani de la care a învățat meserie. Doamna Valeria are și o poveste de viață ca-n filme: mama ei a dat-o de acasă când avea doi ani și jumătate. Dar și pe mama ei au gonit-o bunicii când au aflat că și-a dat copilul. Mai avea oricum trei copii și doamna Valeria, cea mai mică, nu era în plus, nu era o povară.

*

Există un Dumnezeu, a spus fratele doamnei Valeria când, după aproape 30 de ani de când doamna Valeria a fost dusă de mama până la o vecină fără să se mai întoarcă vreodată, aceasta a plecat să-și caute frații. Nu a interesat-o să știe cine e mama naturală sau de ce a fost dată. A vrut însă să știe că are frați pentru că și i-a dorit de mică și nu i-a avut. I-a găsit după ce a aflat că s-a născut undeva lângă Gara de Est din București și zona a bătut-o la pas și-a ciocănit din poartă în poartă până când …

O bătrână cu păr alb ca neaua și mică de statură care se sprijinea în toiag la una dintre porți, un înger zic eu, a început să plângă când i-am spus cine sunt și pe cine caut. Ea m-a dus la frații mei.

*

Ieri am intrat la salonul la care lucrează doamna Valeria. Am vrut s-o salut. Am rămas însă două ore să-i ascult povestea.

*

Ea este următorul meu mare subiect, unul cum n-am mai scris din noiembrie 2011, de la Evadarea.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: