Adrian Solano e schiorul din Venezuela care a văzut anul ăsta, pentru prima dată, zăpadă la Campionatele Mondiale de Schi Nordic din Lahti, Finlanda

by Andreea Vasile

Adrian Solano e sportivul din Venezuela care zilele astea a făcut turul internetului din cauza felului nasol în care schiază. Mulți s-au întrebat ce caută un tip care abia se ține pe schiuri la un Campionat Mondial? ”E visul meu”, declară, senin, Solano, care a trecut printr-o grămadă de aventuri ca să ajungă în Finlanda și să participe la competiție. El a devenit un simbol pentru noi toți: când îți dorești ceva cu adevărat, lupți pentru asta, chiar dacă o să cazi de multe ori și lumea va râde de tine.

a sol 3.jpg

Adrian Solano la start în cadrul Campionatelor Mondiale de Schi Nordic de la Lahti 2017, competiție care are loc zilele astea.

Adrian Solano n-a văzut zăpada niciodată până anul ăsta și acasă, în Venezuela, s-a antrenat pe niște schiuri cu … roți. Planul lui era să ajungă în Finlanda cu o lună mai devreme și să se antreneze însă pe aeroportul din Paris, el a fost deportat. Avea numai 28 de euro la el și polițiștii au crezut că e emigrant din cauza situației politice nasoale din Venezuela. ”Deși n-am văzut niciodată zăpada, vreau să dau aici ce am mai bun”, a spus Solano.

a sol 5.jpg

Adrian Solano încearcă să urce un deal în runda de calificări pe care, evident, n-a trecut-o.

Eșecul lui a atras însă simpatia tuturor pentru că în experiența lui Solano ne regăsim cu toții. Ba chiar exemplul lui ne dă curaj să visăm că se poate atunci când avem îndoieli că suntem în stare să ne împlinim o dorință. ”Am ratat o lună de antrenamente, e adevărat, dar sunt aici și încerc în continuare pentru că ăsta e visul meu”, a declarat Solano, care la finalul cursei pe care de altfel a ratat-o, a zâmbit din inimă, bucuros că e unde și-a dorit, în ciuda tuturor barierelor de care s-a lovit.

Evoluția lui Solano care ne-a făcut pe toți să râdem, dar care a adus la lumină un adevăr important: că spiritul și credința că ce-i al tău e pus deoparte sunt mereu mai puternice dacă vrei să muncești pentru asta în ciuda obstacolelor.

Deși povestea asta ne face să zâmbim ca și când e o ciudățenie că omul a avut curajul să se prezinte astfel la un Campionat Mondial, să nu uităm că nici în România situațiile nu-s mai roz și că atunci când vine vorba (și) de sport, felul în care unii sportivi se antrenează e similar. În 2009, la Campionatele Mondiale de Natație de la Roma, Constantin Popovici, atunci în vârstă de 22 de ani, a luat locul 8 mondial în finala de sărituri de la 10 metri, cel mai bun loc ocupat vreodată de România, deși acasă omul se antrena la clubul sportiv Steaua sărind pe … bureți.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: