Aduceri-aminte

by Andreea

Victor Ciutacu e obosit. Urca treptele catre camera de protocol, isi pune geanta pe calorifer si intra la machiaj. Dupa cinci minute, se aseaza pe fotoliu, isi aprinde tigara, ia o inghititura de cafea si cere o telecomanda ca sa dea “mizeria de televizor mai incet ca-i crapa capul…” Pentru citeva clipe pare ca a uitat ca invitata serii este Elena Basescu. Brusc, se ridica in capul oaselor si striga: “Cine merge s-o ia pe Elena de la Româno-Americana?”. De aici, incepe nebunia…

Pe 27 mai, Victor Ciutacu anunta pe blogul sau ca o va avea invitata la “Vorbe grele” pe Elena Basescu raminind totusi sceptic in privinta venirii ei in emisiune. “Povestea dintre mine si ta-su e cit se poate de reala. Noi aveam o relatie institutionala proasta inca dinainte de 2005. S-a exacerbat insa din 2007”, explica Ciutacu incercind parca sa justifice o eventuala absenta a fetei presedintelui. Nu e convins ca Elena are libertate totala in alegerile pe care le face. Mai ales cind trebuie sa fie fata in fata cu dusmanul parintelui ei. Nesiguranta e spulberata de aparitia Corinei Vintan, consultantul pe imagine al Elenei.

“Scuzati izbucnirile, dar peste tot conduc soferii”

Elena nu a fost greu de convins sa vina la emisiune. “Discutiile se poarta in general cu staff-ul de campanie. Dar eu am vorbit direct cu Elena. Sa zicem ca n-am o comunicare buna cu ea din cauza lui ta-su. Cu Elena n-am nimic”, spune Ciutacu care pune apoi mina pe telefon in incercarea de-a afla unde este invitata. “Ai vazut ce-i pe blogul tau?”, intreaba Corina. “Stiu, e jihad. Nici daca veneau Bill Clinton si Monica Lewinsky nu iesea asa”, raspunde Ciutacu, apoi completeaza: “Sun-o si tu pe Elena. Soferul a ajuns, iar ea nu e acolo. Plecase de-acasa cind ai vorbit cu ea?”. “Da”, ii spune Corina, “dar acum nu raspunde. Are ceva telefonul ei. Citeodata o prinzi, citeodata nu”. Victor nu se lasa si suna iar. “E disconnected”, concluzioneaza el. Apoi striga: “Stati ma pe telefon cu ala (n.red. soferul)”. “Scuzati izbucnirile, dar peste tot conduc soferii” spune realizatorul formind incontinuu fie numarul de telefon al Elenei, fie pe cel al lui Jeni, producatoarea emisiunii. “Nu-i nici o problema. O sa ajunga”, il linisteste Corina. “Ba e o problema. Mai e un sfert de ora pina intram in direct”, exclama Victor.

“Cum sa ratez sansa asta istorica?”

“Hai, fetita, unde esti? Ai parcat? Vrei sa-mi dai palpitatii?”, intreaba Corina Vintan. Elena a ajuns. Victor rasufla usurat si tonul vocii ii scade brusc. Deodata, se aude vocea invitatei: “Cum sa ratez sansa asta istorica?” E imbracata intr-un deux-piece alb, poarta tocuri foarte inalte si e machiata impecabil. “Ce frumoasa esti in alb”, exclama Corina. “Da, si asa bronzata”, completeaza Jeni. “Curaj, gaina, ca te tai”, ride Elena autoironizind prezenta ei in gura lupului, dupa cum i-au spus unii. “Tata mi-a zis, cind am inceput campania, ca pot sa ma duc la ce emisiuni vreau”. “Si ce-a zis cind a auzit ca vii in seara asta aici?”, pluseaza Ciutacu. “A tacut milc”, ride Elena. Apoi schimba brusc subiectul conversatiei. Vorbesc despre intrarea in blogosfera a mogulului Voiculescu si se amuza in legatura cu pozele din tinerete ale acestuia. Elena e pe faza si-i spune lui Ciutacu, aratindu-i un pliant electoral: “Uite ce poza draguta am si eu. E asa, de campanie…”

[Am scris acest material pentru ca am fost in culisele emisiunii. Povestea a aparut in revista VIP pe 1 iunie 2009]

0 comment

You may also like

0 comment

ivydesign March 8, 2010 - 12:27 pm

Tipa arata de parca are izmene pe ea. :)))

Reply
Andreea March 8, 2010 - 1:10 pm

arata dubios in poza. in realitate, era in regula.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: