Alături de micii luptători

by Andreea Vasile

Mama m-a născut ușor. M-a născut la termen, natural, după numai 30 de minute de când i s-a rupt apa. Are o amintire plăcută despre nașterea mea, fără vreun efort deosebit, spune că totul s-a întâmplat repede, ca și când eram gata să fiu aici. Am plâns ca orice nou născut, apoi am adormit.

Însă mulți bebeluși se nasc prematur, adică înainte de 37 de săptămâni și cu toții au nevoie de îngrijire specială pentru a crește puternici și sănătoși și pentru a deveni independenți. Tocmai de aceea, Pampers a creat scutece speciale pentru născuții prematuri, Preemie Protection, iar reclama care însoțește noul produs probabil că ați văzut-o deja. Și v-a emoționat, cum m-a emoționat și pe mine.

În România, reclama anunță faptul că Pampers donează aici 1 milion de scutece speciale pentru prematuri în maternitățile din toată țara, în vreme ce, în UK, țara în care reclama a fost realizată de Pampers și agenția Saatchi and Saatchi, reclama anunță noul produs.

Filmările au avut loc în secția de neonatologie a spitalului Southampton și prezintă nouă familii reale și pe bebelușii lor născuți prematur, alături de staff-ul medical al spitalului, tocmai pentru a captura esența a ceea ce înseamnă, atât pentru bebe, cât și pentru familie, drumul de la naștere până acasă.

În UK, 1 din 11 bebeluși (60.000/an) se naște prematur, însă tehnologia avansată și condițiile din spitale fac ca acest lucru să nu fie o problemă pentru britanici, șansele de viață ale prematurului fiind ridicate. Nu asta e situația și-n România, care e pe primul loc în UE la rata mortalității infantile cauzată, în principal, de nașterile premature și, mai ales, pentru că spitalele nu-s dotate cu echipamentele necesare.

copii1.jpg

În toată țara există numai 300 de locuri de terapie intensivă neonatală. Practic, copilul tău născut prematur are șanse să supraviețuiască dacă s-a născut la locul potrivit, adică aproape de vreun oraș mai mare care are măcar un incubator liber pentru cel mic. Tocmai de aceea, dacă vă amintiți, ”Salvați Copiii” are de aproape 10 ani de zile campania prin care strânge fonduri pentru dotarea maternităților din țară cu incubatoare și, datorită lor, mulți copii din România au azi o șansă în plus la viață.

Din 2012 și până azi, ”Salvați Copiii” a dotat 78 de maternități și secții de nou-născuți din țară cu 393 de echipamente medicale moderne în valoare de 3.120.000 de euro, contribuind astfel la salvarea a peste 34.000 de copii.

Dacă vrei să susții cauza ”Salvați Copiii”, poți dona aici.

1 comment

You may also like

1 comment

Aline November 4, 2018 - 12:20 am

Emotionant da!

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: