Albume cu care am crescut: Linkin Park – Hybrid Theory

by Andreea Vasile

Chester Bennington, în vârstă de 41 de ani, solistul trupei Linkin Park, s-a sinucis ieri, din cauza depresiei, conform primelor cercetări. După ce în copilărie a fost abuzat de un bărbat mai în vârstă, Chester s-a luptat în permanență cu dependența de droguri și alcool și cu gândurile de suicid.

Pentru mine și pentru alții însă, Chester a însemnat cu mult mai mult pentru că de albumul Linkin Park, Hybrid Theory (2000), mă leagă multe amintiri din adolescență. 

La fel și pe mulți dintre oamenii din aceeași generație cu mine care probabil am frecat albumul ăsta pe toate părțile, pe casetă și, apoi, pe CD, l-am ascultat unii de la alții și l-am înregistrat până când am demagnetizat originalul. Peste toate, Hybrid Theory ne-a însoțit în anii de rebeliune când, cu motiv sau fără, versurile melodiilor și vocea inconfundabilă a lui Chester ne erau, uneori, prietenii cei mai buni. Muzica lui, datorită onestității sale, nu va fi uitată niciodată.

Hybrid Theory a fost primul album lansat al trupei Linkin Park și cel mai mare succes comercial al lor într-o vreme în care nu metalul sau alternativ metalul era foarte popular în rândul adolescenților (și nu numai) alături de trupe legendare ca Limp Bizkit, Korn sau Incubus, ca să numesc doar câteva dintre ele. Ultimul album Linkin Park, al șaptelea, a fost lansat anul ăsta, în luna mai, și se numește „One More Light”.

https://www.youtube.com/watch?v=CgwL14IDDJY

Chester Bennington avea șase copii (cu trei femei diferite). Din 2006 era căsătorit cu Talida Bentley, cu care avea trei copii, dintre care doi gemeni.

Melodia ”Talking To Myself”, de pe ultimul album ”One More Light”, a fost lansată chiar ieri, în ziua morții lui Chester.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: