Am ajuns la festivalul One World Romania cu o săptămână mai devreme

by Andreea Vasile

Ieri, Ștefan și cu mine am primit mesaj de la un prieten, Doru Toma de la fundatia Konrad Adenauer, că luni începe festivalul de film pentru drepturile omului, One World Romania. Ne-a întrebat dacă venim, sigur că venim, ne vedem acolo, adică la cinema Patria, de la 19.30.

*

Azi m-am dat jumătate de zi pe site-ul One World să văd ce oameni vin, ce filme avem de văzut, ce subiecte de tv pot să iasă din povestea asta *ca de obicei, vor ieși subiecte, despre ce este însă vorba, la momentul potrivit*. Pe la 18.30 îi zic lui Ștefan:

– Hai!

Cătălina Bucur se pregătea să plece la TNB unde avea de dat un live de la premiera ”Poziția copilului”, filmul care a câștigat Ursul de Aur la Berlin, așa că ne-am dat și noi pe lângă ea și-am coborât din mașina Digi24 la galeriile Orizont. De acolo până la Patria, o aruncătură de băț.

*

Este ora 19.00 și-n fața cinematografului este pustiu.

-Băi, sigur aici este?, mă întreabă Ștefan.

-Da, verifică și tu pe telefon, poate am citit greșit, dar nu cred.

-Aici este, confirmă Ștefan și hotărâm să intrăm în Cărturești să răsfoim cărți încă vreo 20 de minute.

*

În timp ce citeam pe un cufăr îmi fuge privirea pe geamul care dă spre Patria. În continuare gol trotuarul, gol și-n cinema. Mă duc la Ștefan care era în altă cameră.

-Ia mai uită-te o dată, în ce zi începe?

Ștefan se uită, misterul se spulberă, festivalul începe pe 11 martie, noi suntem abia în 4.

*

De-abia la 19.30 am înțeles de ce în urmă cu șapte ore când încercam să îmi stabilesc niște interviuri cu oameni mișto care vin la One World de prin țări străine, Doru Toma îmi zicea serios, fără să știe ce am în cap:

– Nu cred că vine nimeni cu o săptămână înainte, dar am să întreb!

*

Cea de-a 6-a ediție a festivalului internațional de film documentar dedicat drepturilor omului aduce pentru 7 zile la București 57 de filme și 35 de invitați din 27 de țări, între 11 si 17 martie.

În 2011 l-am intervievat cu ocazia One World Romania pe Stephen Marshall. Ce este cu tipul, vedeți aici.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: