Am plecat la Cotroceni să-l salvez pe Raed Arafat

by Andreea Vasile

Dacă instituţiile statului ar fi birturi, ar da faliment din lipsă de clienţi pentru că nu ştiu să-şi ajusteze programul în funcţie de momentul la care aceştia ar avea nevoie de serviciile lor.

*

Ieşisem de la sală şi citeam presa pe telefonul mobil când am dat peste schimbul de replici dintre Băsescu şi Raed Arafat care abia avusese loc la Realitatea TV cu deznodământul că cel din urmă şi-a dat demisia. Eram în 381 unde lumea vorbea deja despre asta şi-am simţit un impuls să iau calea Cotroceniului fără vreun plan precis despre ce urma să fac acolo. Imaginaţia-mi bogată începuse totuşi să deruleze scena în care mânaţi de-o situaţie care nu poate fi acceptată, oamenii lasă deoparte orice-ar avea de făcut şi se îndreaptă, în grupuri, spre locul de muncă al preşedintelui ţării să-l tragă de urechi, să-i zică: “Domnule, aşa ceva e inacceptabil”. În cele din urmă, preşedintele să-şi dea seama ce om pierde dacă nu face ceva şi, ca-ntr-un romance care ne face să suspinăm în aşteptarea unei situaţii asemănătoare de viaţă, să iasă alergând din Cotroceni şi să plece spre a recuceri inima lui Raed Arafat. Când mi-am revenit, eram deja în 226, direcţia Cotroceni.

*

Am coborât la Eroilor de unde am luat 336 până la Leu şi până să trec de intersecţie îmi pulsa inima la gândul că e plin deja de lume în faţa palatului. Nu era nimeni. Am traversat, am ajuns la prea mica uşă în raport cu prea marele zid, am apăsat clanţa şi-am intrat.

O doamnă verifica o domnişoară care avea treabă la palat şi după ce-a trecut-o prin sistemele de securitate, a lăsat-o să treacă. Eu m-am înfiinţat înaintea domnului:

-Bună ziua! Mă numesc Andreea Vasile şi-am venit să-l salvez pe domnul Arafat că nu mi se pare în regulă ce se întâmplă.

-Bună ziua! Va trebui să veniţi să-l salvaţi mâine că programul cu publicul s-a încheiat la ora 13.00.

Omul mi-a explicat că memoriul se depune la departamentul “probleme cetăţeneşti” care are intrarea vizavi de Grădina Botanică. Căci demisia domnului Arafat, vizavi de care oricare dintre noi ar avea o opinie contrară prşedintelui, este o “problemă cetăţenească”.

*

Între timp, cererea de demisie a domnului Arafat a fost semnată de Emil Boc.

0 comment

You may also like

0 comment

Marian Biclea January 12, 2012 - 7:49 am

Ar fi amuzant daca n-ar fi tragic (si emblematic pentru tara noastra…)

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: