Anarhie!Egalitate!

by Andreea

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9Aa-MPu5tTc]

-Du-te si ia si tu o bere, zice punkerul, catre prietena lui, intre doua pogo-uri. Uite ca nimic nu s-a schimbat, imi zic, ca si cand aveam eu 16 ani baietii-punkisti spuneau catre prietenele-cuminti-responsabile ca vor niste bere. Si ele cumparau si, intre doua dezmaturi bezmetice cu alte corpuri goale si transpirate, intindeau sticla spre iubitii rebeli ca sa se hidrateze si poate, cand vor intinde inapoi sticla, vor primi si-un pupic. Azi, in lumina acelor timpuri, constat ca doar oamenii-s altii. Apucaturile, aceleasi.

Am fost aseara in Control la lansarea #DoR 3. DoR #1 mi-a placut, DoR #2 nu mi-a placut, deci cu #3-ul asteptam sa-mi formez, poate, o parere finala. Dupa ce-am citit in dimineata asta mai mult de jumatate din revista raman oarecum la parerea initiala ca e o revista cu texte bine scrise, cu ilustratii foarte faine, dar cu subiecte care, personal, nu ma atrag. Insa, stiti cum e, gusturile…Coverstory-ul revistei este cu si despre Otto, punker de 16 ani, vocal in trupa Alarma pe care aseara am ascultat-o pentru prima data. Maaaamaaaa, si ce mi-a mai placut!

Initial, mi-a placut de Otto din scurta lectura a unui fragment din povestea despre el. Retardul destept, asta am retinut ca e. Ah, si ca putea sa dea la Cosbuc daca vroia, ca e pasionat de limbile straine, dar n-a facut-o si-a ramas la bilingv engleza la Elena Cuza la el in cartier. Trece in clasa a X-a. Textul intregral l-am citit azi si mi-a placut de Otto si mai mult. Nu stiu daca gandurile lui le reflecta neaparat pe cele pe care eu le aveam la 16 ani, insa imperativul lor imi e familiar: ba, e asa cum zic eu! Asta credeam si eu pe-atunci, nestiind ca, cu fiecare an care trece, aveam sa renunt la unele idei, sa le adopt pe altele si, intr-un final, sa-mi dau seama ca prea multe convingeri personale ajung sa fie ca piatra de moara.

Pe urma Otto si Alarma au cantat punk. Si-n mijloc a fost pogo. Si eu m-am simtit foarte bine. Unele versuri m-au amuzat teribil, desi nu le-am deslusit pe toate ca-n punk se canta repede si, de obicei, scurt, asa ca, daca nu esti pe faza, ratezi. Mi-au placut ca versurile au noima si-n scurta lor desfasurare cantata e si-un mesaj: “Internetul e o boala, Mi-a distrus viata sociala, Cu deviza nationala, Hai in era digitala” sau “De mic copil am descoperit, O bautura cu-n efect deosebit, Facuta din patru ingrediente, Malt, hamei, orz si apa rece, Pe toate celelalte bauturi le intrece”. Versurile de la melodia cu Dumnezeu si-al sau fiu, Isus, nu le pot scrie aici, dar vi le pot canta daca imi cereti asta in privat. 🙂

Pentru textul despre Otto, dar si pentru multe altele care-s amuzante, in pofida subiectelor nu atat de palpitante, va recomand totusi DoR #3.

0 comment

You may also like

0 comment

Morko July 23, 2010 - 2:08 pm

abia astept sa-mi canti. 😀

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: