Andrei Gligor: În pas alergător prin deșerturile lumii

by Andreea Vasile

Ultramaratonistul Andrei Gligor are deja planurile făcute pentru următorii doi ani, așa că dacă vrei să-l inviți la o cafea, ar fi bine să-i dai un semn cât mai repede, e un tip destul de ocupat, o să alerge curse prin deșerturile lumii, șapte pe cele șapte continente.

După ce în iunie a făcut 250 de km în deșertul Gobi, la granița dintre China și Mongolia, un traseu care urcă până la 2900 de metri altitudine, Andrei Gligor a terminat pe locul 11 în clasamentul general și pe locul 6 la categoria de vârstă 30-39 de ani. Între timp, Andrei a împlinit 40 de ani.

Gobi March (China)1.jpg

Deșertul Gobi

Următoarea provocare va începe pe 24 septembrie, Grand to Grand Ultra, când Andrei va alerga 273 km, în 6 etape, în deșertul Nevada. Startul se va da de pe inelul de nord al Marelui Canion, iar linia de sosire va fi pe Grand Staircase, la 2600 metri altitudine.

În toată această aventură, numită CaliVita 7 Deserts, concurenții aleargă timp de o săptămână sau mai mult cu un rucsac în spate, de aproximativ 10 kg, în care au toată mâncarea și echipamentul necesare supraviețuirii în deșert. Organizatorii pun la dispoziție doar apă și, la nevoie, asistență medicală.

Circuitul CaliVita 7 Deserts arată cam așa:

Sahara Race (Namibia) 250km

Gobi March (China) 250km

Grand2Grand Ultra (USA) 273km

Fire&Ice Ultra (Islanda) 250km

Atacama Crossing (Chile) 250 km

The Last Desert (Antarctica) 250m

The Track (Australia) 522km.

Sahara Race (Namibia)1

Andrei Gligor în cursa din deșertul Sahara

Deci, în cursul a doi ani de zile, Andrei urmează să le bifeze pe toate și să alerge un total de 2045 km la temperaturi de până la 45 de grade.

Andrei depune tot acest efort pentru Asociația Pădurea Copiilor – plantarea și îngrijirea de puieți pe 7 hectare de teren degradat din sudul României.

Poți citi despre experiențele lui Andrei pe site-ul său andreigligor.ro.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: