Angajaţii BRD Dorobanţi se poartă după fiţa cartierului

by Andreea Vasile

În spatele oamenilor mari stau oameni care trebuie să ajungă la 5.00 p.m. acasă

M-am întâlnit ieri cu o vecină din cartier care are un mic business la o stradă de unde locuiesc, un salon de coafură şi cosmetică, dar locul nu are mai mult de 30 de metri pătraţi. Era neagră de furie pentru că umblase toată ziua pe la administraţii de tot felul, pentru documente de tot felul, cele mai multe fără sens, dar aşa spune legea. Nu-s eu antreprenoare, dar după discuţia cu ea de ieri mi-am dat seama că să ai business în România e ca şi când, voit, ţi-ai lega cărămida de gleznă şi-ai pleca în căutarea celei mai apropiate ape să sari.

Ziua ei se încheiase, prost, la BRD, sucursala Dorobanţi. La 17.03, doamna Luminiţa se pregătea să plătească mai multe facturi, când o funcţionară din bancă vine agitată spre ea.

-Nu faceţi asta!, îi spune doamnei Luminiţa.

-Ce să nu fac?

-Banca s-a închis, spune funcţionara.

-Bine, dar eu sunt înăuntru acum şi vreau să plătesc aceste facturi. În 5 minute am terminat.

-Nu se poate, banca e închisă. Cum aţi intrat?

Doamna Luminiţa face o pauză lungă. Nu ştie dacă să ia întrebarea ca fiind serioasă sau ca pe o glumă care să destindă atmosfera …

-Pe uşă, doamnă, cum să intru? Ce întrebare e asta?, răspunde doamna Luminiţa.

-Banca e închisă, repetă funcţionara ca şi când replica asta i s-a implantat în sistemul neuronal şi e tot ce mai poate să spună.

-Vreau să vină un superior de-al dvs., îi zice doamna Luminiţa.

Apare superiorul.

-Banca e închisă. Avem o problemă cu uşa, e defectă, d-aia era deschisă.

-Nu e problema mea, spune doamna Luminiţa. Am intrat şi vreau să plătesc facturile. Comportamentul doamnei e jignitor, eu sunt client şi sunt tratat ca şi când vreau să fur ceva de aici.

-Ştiţi, zice superiorul, e ora 17.00. Banca s-a închis.

Doamna Luminiţa îşi pierde răbdarea şi cere să vorbească cu directorul sucursalei.

-Eu sunt, spune superiorul.

-Atunci faceţi ceva ca lucrurile să funcţioneze pe aici. Şi comportamentul doamnei şi al dvs. sunt de neînţeles.

-Vă rog să ne scuzaţi…

Doamna Luminiţa n-a mai scuzat pe nimeni. După ce a fost făcută cu ou şi cu oţet, a ieşit din bancă, fără să fi plătit facturile şi cu senzaţia că a făcut ceva grav, deşi, până la acel moment, se simţea un simplu client al unei bănci unde avea de făcut nişte plăţi la o maşinărie.

Nici măcar nu ar fi deranjat pe cineva din interior!

I-am promis doamnei Luminiţa că voi scrie pe blog ce i s-a întâmplat în speranţa că cineva cu mai mulţi ani de bunăvoinţă şi client service în spate se va sesiza şi va lua măsuri vizavi de comportamentele de genul ăsta ale angajaţilor. E plină piaţa de bănci, aşa cum e plină de orice altceva, şi-ntr-o era a competitivităţii dintre produse, să te cari unde eşti mai bine tratat nu e atât de greu. Dar un PR prost, ca ăsta de-l scriu acum, rămâne mărturie în online.

0 comment

You may also like

0 comment

gabi June 28, 2013 - 5:53 pm

Ceea ce nu stii tu Andreea este ca doamna nu mai putea plati facturi la acel automat bancar. Dupa program se tiparesc niste contori cu privire la total incasari din acea zi, se reseteaza la valoarea 0, se transmit datele spre server, se intocmeste un proces verbal scriptic si electronic. Este interzis pentru functionarii bancari sa mai permita realizarea de operatiuni la acel automat ulterior. Probabil ca si casierul de la ghiseu efectuase deja transferul numerarului din acea zi si nici la ghiseu nu a putut fi incasata. .. .. Usa chiar era stricata si doamna chiar nu mai putea plati facturi dupa ora 17:00, oricat si-ar fi dorit salariatii bancii sa fie de amabili si binevoitori. Si in plus , au si ei o viata nu ? Copii care ii asteapta acasa sa ii ajute la lectii , sa le puna masa, sa ii magaie pe frunte . 3 minute din viata doamnei antreprenor au aceeasi valoare cu 3 minute din viata functionarei, sau nu ?

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: