Arta urbană a “parcat” în garajul Ciclop

by Andreea Vasile

ciclop

Singurul lucru pe care l-am ştiut, până ieri, despre garajul Ciclop este că la parter se găseşte magazinul cu biciclete Pegas

Ieri, pe la prânz, m-a sunat colega Flavia, gazda show-ului 2.0. (în fiecare duminică, de la 11.30, la Digi24) să-mi spună că la garajul Ciclop se întâmplă lucruri interesante: fete şi băieţi creativi colorează pereţii de la toate etajele parcării.

*

Aşa că seara, după ce am terminat munca, am dat o raită pe acolo să văd cu ochii mei spaţiul pe lângă care am trecut de sute de ori în ultimii 28 de ani, dar pe care nu l-am văzut niciodată dinăuntru.

je ciclop

Am urcat pe serpentinele de beton până la ultimul etaj de unde, prin tavanul de sticlă, am vrut să privesc cerul, ahahahaha! Însă geamurile erau murdare, nici o şansă. Când am crezut că asta e tot, după colţuri şi pereţi am dat de o altă cameră unde am găsit mai mulţi oameni (da, acolo era şi barul :D) care beau şi socializau şi aşteptau să înceapă concertele.

ochi

Ciclopul vede tot

Mi-a atras atenţia o terasă pe care am văzut-o de la geamul Ciclopului. Era foarte mare şi … locuită. Nişte haine erau puse la uscat şi în uşa care dădea în terasă un domn stătea pe un scăunel şi citea. Ce frumos trebuie să fie să locuieşti acolo!

*

35 de artişti au pictat garajul între 1 şi 11 iunie, iar pe 12 iunie a avut loc vernisajul Work in progress. Cred că povestea va ţine până duminica aceasta când Bucureştiul va sta sub semnul Street Delivery, un weekend deci plin cu evenimente culturale, atât în stradă, cât şi prin cluburi.

proiectie 4 iunie

Pe 4 iunie, în garajul Ciclop, a avut loc o proiecţie de film marca Centrul Ceh

*

N-am idee câte maşini parchează zilnic la Ciclop şi dacă acest garaj face bine din punct de vedere al traficului într-un oraş cu mari probleme în zona asta, dar cum nu conduc, mi-ar plăcea ca locul ăsta să devină spaţiu de evenimente. Arată destul de şubred şi neîngrijit, însă merge pentru evenimente d-astea temporare, că-i dă un aer deosebit. Însă de-ar fi transformat într-un loc permanent pentru artă, i-ar prinde bine nişte vopsea şi … instalaţii noi la baie :).

*

Evenimentul ăsta de la Ciclop e marca Grolsch.

*

Fotografiile, în afară de cea cu mine, sunt luate de pe pagina de Facebook a garajului, Garajul Ciclop.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: