Autograful

by Andreea Vasile

-Doamnă, şopteşte şefa de sală de la UNITER, pot să-i cer un autograf când vine?

– Da, îi răspunde Iuliana Ciugulea.

*

E ste 16.40. Cu 10 minute mai târziu decât ora la care îşi anunţase prezenţa. Cu 10 minute mai devreme de ora la care îşi anunţase prezenţa a dat telefon să îşi anunţe întârzierea.

Sunt în faţă la UNITER şi, din maşina neagră, de teren, Ştefan Bănică Jr. coboară în grabă. Îi zâmbesc, nu ştiu ce să-i spun, în cap îmi cântă încontinuu Bubulina, gospodina, îţi găteşte până când cade lumina. Râd în sinea mea că n-o să fiu niciodată o Bubulină şi dacă ar cădea lumina la bucătărie, eu de gătit n-aş termina nici felul întâi. Îi zâmbesc şi-l invit să intre în restaurant, dar nu intră, că prinde uşa şi mă lasă pe mine s-o fac prima.

Ştefan nu se uită nici la dreapta, nici la stânga, merge înainte până o întâlneşte pe Iuliana şi, brusc, se destinde. Nu e nicio şmecherie, chiar urmează să dea interviu, uite camerele de luat vederi, uite luminile, uite cameramanii, uite lavaliera. Totul e acum sigur.

*

-Ştefan e plin de el, o să vezi, am făcut şi eu cu el interviu mai demult, îmi zice o colegă cu câteva zile înainte de filmare.

-Dar oamenii se mai schimbă, poate că dacă era demult şi el era o altă variantă a lui azi, am zis.

-Mă rog, o să vezi.

*

Ştefan povesteşte despre actorie, despre tata, despre el ca tată, despre copii, vorbeşte mult, vorbeşte ca şi când n-a mai vorbit de mult despre lucruri care îi plac, la final recunoaşte că n-a mai vorbit de mult despre lucruri care îi fac plăcere în faţa camerei, într-un interviu serios, aşa cum nu prea se mai fac că n-are lumea nici timp, nici dispoziţie, nici interes să mai stea la taclale.

*

-Ştefan, domnişoara te roagă să-i dai un autograf.

Şefa de sală se apropie cu un pix şi o foaie.

-Cum te cheamă?, întreabă Ştefan.

-Ah, nu e pentru mine, e pentru prietenul meu …

*

Ştefan Bănică Jr. a fost invitatul Iulianei Ciugulea în emisiunea “Conversaţii esenţiale” de la Digi24, sâmbătă, 17 noiembrie. Emisiunea poate fi văzută aici.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: