Avem nevoie de celule

by Andreea Vasile

Vă aduceţi aminte de momentul în care V o aruncă pe Natalie Portman în celulă ca s-o vindece de frică? O torturează până într-acolo încât, aflându-se în faţa morţii, Natalie Portman este pregătită pentru asta. Aşa că V o eliberează pentru că, de-acum, fata nu doar că nu mai are frică, dar odată cu asta poate să fie, cu adevărat, liberă. Nu doar liberă fizic, ci eliberată în spirit şi-n raţiune.

*

Cred că experienţele grele contează şi sunt binevenite. Nu înţeleg foarte bine raportul dintre dificultatea încercărilor prin care trebuie să trecem şi lecţiile pe care le avem de învăţat, însă oricare ar fi “temele” pe care trebuie să ni le facem după fiecare poveste cu final nefericit, ar fi bine să luăm o notă cât mai aproape de 10.

*

Ca şi voi, I had my share of nasty stuff! Situaţii grele care, ca-n “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, m-au făcut să trec prin toate etapele furiei, de la negare la prăbuşire şi până la acceptare. Nu a fost plăcut atunci, dar este plăcut acum. Viaţa, dacă o tratezi cu înţelegere, te tratează cu înţelegere. De multe ori, poate de cele mai multe ori, este mai mamă şi mai tată din punct de vedere al învăţării decât proprii părinţi. Asta pentru că părinţii te-ar pune, conştient, rar spre niciodată în situaţii foarte dificile numai ca să te călească. Viaţa face însă asta fără nicio remuşcare!

*

Am scăpat de anumite frici, dar n-am scăpat de toate! Cu speranţa că nu voi regreta că spun asta, aştept un V care să-mi însceneze o nouă celulă, în care odată aruncată şi din care apoi scoasă, să mai urc o treaptă spre împuternicirea de sine şi să las, astfel, deoparte lanţuri nevăzute care mă ţin legată.

V către Natalie Portman după ce o eliberează: Your own father said that artists use lies to tell the truth. Yes, I created a lie. But because you believed it, you found something true about yourself.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: