Avem nevoie de oameni care să tragă de noi

by Andreea Vasile

În procesul meu de remodelare corporală şi slăbire, starea mea psihică a contat foarte mult. Datorită optimismului şi determinării am reuşit să fac progrese. Însă, în egală măsură, au contat şi oamenii din jurul meu, instructori, colegi de antrenament şi prieteni. Cu toţii, în felul lor, mi-au dat energie şi putere să merg mai departe pentru că, evident, au existat zile bune şi zile proaste. Iar dacă în zilele bune senzaţia că lumea este a ta face ca munţii să fie mutaţi din loc, cum se spune, fără niciun fel de efort, adevărata luptă se dă când condiţiile exterioare şi interioare par să fie potrivnice misiunii şi obiectivului pe care le ai. Însă, chiar şi aşa, pe un drum atât de lung, trebuie să ţii cont de variabile şi de faptul că ele se schimbă şi că lucrurile nu merg întotdeauna conform planului şi asta este în regulă pentru că suntem vii şi aşa stând lucrurile, principala caracteristică a acestui adevăr este … spontaneitatea. Adică abilitatea de a face faţă unor factori pe măsură ce ei apar, capacitatea de a ne adapta fără să fim încrâncenaţi că mai important decât orice este să ajungem la capătul unui drum CUM NE-AM PROPUS ŞI NUMAI AŞA.

Oricât de bun ai deveni în ceea ce faci, mereu este nevoie de cineva care să fie secundul nostru, oameni pe care-i aveam în preajmă, dar şi oameni care să ne inspire de la distanţă. Pentru mine, între cei din a doua categorie, face parte şi Frank Medrano.

fr

Frank Medrano este un tip fenomenal, el reuşeşte să facă lucruri spectaculoase cu corpul lui şi aici nu mă refer numai la estetic, ci şi la funcţional. Omul ăsta crede că pentru a obţine orice fel de performanţă fizică ai nevoie numai de … greutatea propriului corp. El spune că orice alte dispozitive, deşi utile, nu sunt crucuiale pentru a face din corpul tău o maşinărie perfectă care să uimească prin mobilitate şi rezistenţă. Credinţa lui este clară:

I strongly believe that The most important aspect to any conditioning program is you . You get what you put into it. Regardless of the workout or equipment that you choose, it is you who must put forth the effort.

Mi-a plăcut foarte mult încă un aspect, despre care am scris la începutul acestui text, anume că oricât de bun ar deveni cineva în ceea ce face, suportul din partea altora şi încurajările rămân, mereu, la fel de importante. Aţi putea crede că Frank a ajuns la un nivel atât de înalt, care depăşeşte capacităţile obişnuite ale celor mai mulţi dintre noi, încât a devenit floare la ureche pentru el să facă tot ce face. Însă nu e chiar aşa. Din experienţa proprie, dar şi din discuţiile pe care le am cu antrenorii mei, corpul e supus mereu la aceeaşi durere, faptul că reuşeşti să faci tot mai multe exerciţii odată cu trecerea timpului, că devii mai flexibil, mai rapid, mai rezistent nu înseamnă că devine şi mai uşor. Şi, din punctul ăsta de vedere, stă mărturie şi video-ul în care Frank e alături de CT Fletcher, cel care îl antrenează. Veţi vedea, în video, că cel din urmă spune că el nu ar putea să facă niciodată ce face Frank  şi că, deşi mişcările lui par efortless pentru că omul a muncit ca să devină atât de bun, totuşi efortul e acolo, iar şi iar, şi acest efort este ceea ce îl face, pe el şi pe orice om care doreşte performanţa, să şi atingă noi şi noi nivele de reuşită.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: