Avocatul Popoului

by Andreea Vasile

bottom

În vestiar la sala de sport, majoritatea e în fundul gol. Că se schimbă în echipament sau că vine de la duș ori de la saună, vezi popouri cât cuprinde. Este un loc bun să te obișnuiești cu goliciunea dacă ai probleme cu asta pentru că nimănui nu îi pasă că-ți vânturi dosul ori țâțele alandala. Însă, pentru unii, să ai ca martor al goliciunii un băiat de 5 ani se poate transforma într-o tragedie.

*

Eram la saună când au început țipetele.

– Să vă scoateți de aici băiatuuuul, al cui e băiatul ăstaaaaaa?

Noi, cele trei din saună, goale pușcă, ne uitam una la alta și-n cele din urmă am dat glas întrebării care ne măcina pe toate:

– Dar cât de mare o fi băiatul ăsta?

– Unde e mama lui, unde eeeeee?, se auzea, cu înverșunare, de pe hol.

– Eu sunt mama lui, care e problema?, a întrebat o voce caldă.

– Dacă nu îl scoateți în 5 minute, mă duc la recepție și vă reclaaaaam, continuau țipetele celei intrigate.

*

Una dintre noi, cele 3, a ieșit să vadă ce se întâmplă, apoi a revenit în saună.

– E un puști la vreo 5 ani!

Am oftat toate nelămurite, ne așteptam la unul de cel puțin 14-15 ani ca să justifice isteria.

*

– Sunt femei goale aici, nu vă e rușine, traumatizați copilul!, continua nemulțumita, care, evident, era printre puținele îmbrăcate, deci, dacă era vorba de rușine sau inhibare, oricum nu fusese surprinsă cu chiloții în vine.

Mama băiatului a fost foarte calmă pe tot parcursul acuzării și a lăsat-o pe apucată să-și facă numărul.

*

Ce este oare mai rău pentru un copil de 5 ani? Să vadă o gașcă de femei dezbrăcate sau să urle una la el că goliciunea unei femei e un subiect tabu, că dacă ochii lui văd nuduri înainte de vreme, suferințele lui de mai târziu vor fi de neimaginat?

*

Dacă eram afară să fiu martor la discuție, nu că fac acum pe iapa brează însă am antecedente în a mă băga unde nu-mi fierbe oala mai ales când vine vorba de copii, aș fi sărit pentru doamna cu copilul (pentru care, în caz că vă întrebați, nu a sărit nimeni, deși până la ieșirea din pepeni a apucatei, nimeni nu comentase nimic vizavi de prezența băiatului).

*

Pe puști l-am văzut 10 minute mai târziu, stătea într-un colț, cu fața la un perete și își încălța ghetele. Era cu vreo trei palme mai înalt decât băncile din vestiar.

3 comments

You may also like

3 comments

descarcajocurigratis December 19, 2012 - 4:57 pm

ce vestiar tare au astia din poza 😆

Reply
Andreea Caretu December 25, 2012 - 10:27 pm

Draga Andreea, ai putea sa ma sfatuiesti si pe mine unde sa merg la sauna in Bucuresti? Nu am nici un reper aici in legatura cu lucrurile astea. Iti multumesc. Sarbatori fericite!

Reply
Andreea December 26, 2012 - 7:06 am

In afara de cea la care ma duc eu, la hotel Radisson, nu stiu cine mai are sauna prin Bucuresti, nu cred ca este un loc comun.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: