Barbati care citesc despre barbati care urasc femeile

by Andreea

Ma suisem in vaporetto-ul care ducea de la Murano la Burano, un drum de aproximativ 30 de minute, cand l-am vazut pe el. Abia incepuse sa citeasca “Barbati care urasc femeile” si cred ca, intr-o singura carte, statea scrisa trilogia pentru ca volumul era foarte gros. Cred ca citise aproximativ 50 de pagini si, pe parcursul intregului drum, si-a ridicat o singura data privirea. Nu mi-am dat seama ce-i atrasese atentia.

Nu stiu de unde era ca nu am reusit sa vad in ce limba scria pe cartea lui, insa vazusem numele autorului, Stieg Larsson. Tipul cred ca avea in jur de 27-28 de ani, cu parul decolorat de soare si cret, cu pantaloni scurti bej si sandale cu arici. Tinea picioarele asa cum le tin si eu atunci cand sunt absorbita de lectura, adica marginile talpilor se sprijineau una in alta. La Burano, toata lumea a coborat. Si el.

A doua zi am ajuns pe plaja la Lido. 40 de minute departare de Venetia, tot cu vaporetto. Mi-am intins prosopul pe plaja, apoi m-am asezat si mi-am desfacut berea. Pe diagonala l-am vazut pe el. Citea in continuare. Am trecut prin fata lui si m-am uitat inspre roman. Acum era, probabil, la ultimele 100 de pagini. Intr-o zi, citise o carte de aproape 1000 de pagini. Langa el, amicul cu care venise in calatorie si care isi facea de lucru scormonind cu degetul in nisip.

Pozitia barbatului care citea despre barbati care urasc femeile era aceeasi din ziua precedenta, numai ca, de data asta, talpile lui se sprijineau, perfect, una in cealalta.

0 comment

You may also like

0 comment

coco July 22, 2010 - 9:42 am

hahaha… ai vazut si pozitia lui ion in pozele pe care ti le-am trimis. si el citea aceeasi carte

Reply
Andreea July 22, 2010 - 9:45 am

am vazut ce citea, dar nu se vedea decat ca era intins. nu i-am vazut picioarele 🙂

Reply
coco July 22, 2010 - 9:49 am

picioarele erau plantate pe pamant… genunchii indoiti, ambele talpi pe pamant.

Reply
Independenta Film August 4, 2010 - 8:33 am

Va anuntam cu aceasta ocazie ca filmul adaptat dupa romanul lui Stieg Larsson, Barbati care urasc femeile, va avea premiera in cinematografe pe 10 septembrie. Filmul va fi distribuit de Independenta Film.

Reply
Andreea August 4, 2010 - 8:34 am

ahahaha. Multumesc. E placut sa-ti vina informatia direct de la sursa. 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: