Barca [recenzie de restaurant]

by Andreea Vasile

La intersecția străzilor Tunari și Mihai Eminescu se află o alta, Leonida, iar acolo este retaurantul raw vegan Barca. Am ajuns la un prânz de lucru și a fost una dintre cele mai spontane popasuri pe care le-am făcut vreodată și-n urma căruia am rămas cu o impresie foarte bună de aceea vă și povestesc despre el în rândurile care urmează.

barca 1

Preparatele sunt alcătuite în principal din legume, semințe și nuci și sunt foarte gustoase

Nu sunt o cunoscătoare a alimentației raw vegane, dar am avut ocazia să mănânc din aceste produse de câteva ori și, de fiecare dată, mi s-au părut ușoare și gustoase. Așa că am fost curioasă ce urma să îmi aleg din meniul vast cu prețuri incredibil de mici. Raportul dintre preparate și prețuri mi s-a părut mai mult decât decent cu atât mai mult cu cât în locurile asemănătoare pe care le cunosc în zona Floreasca-Dorobanți, prețurile sunt foarte mari în condițiile în care materia prima este destul de … la îndemână.

*

Noi am stat pe terasa restaurantului, în curtea unei case care nu se deosebește cu nimic de cele din zonă și pe care ai putea-o rata cu ușurință dacă nu ai vedea numele restaurantului la intrare, mai ales că ușa este înaltă și pare dintr-un metal greu, exact genul care nu te invită să-i apeși clanța pentru că pare o adevărată provocare. Dar odată ce ai pășit pragul, locul cu doar patru mese în exterior, dar cu spațiu generos înăuntru, îți dă, instantaneu, o senzație de liniște, cu atât mai mult cu cât zona nu este deloc zgomotoasă, deși se află în apropierea a două artere destul de circulate.

Imediat am primit meniurile din partea unui ospătar foarte amabil. Mie mi-a fost greu să mă decid ce să iau că totul suna sănătos, și bun, și atrăgător, dar în cele din urmă, după ce-am scanat de-a fir a păr meniul, la masa noastră s-au comandat următoarele, pentru două persoane: 2 limonade cu mentă și ghimbir, 2 pahare cu apă ionizată (habar n-am ce înseamnă asta, am omis să întreb), ciorbă de burtă (o ciorbă de legume unde ”burta” erau, de fapt, ciupercile), tagliatele de grâu spelta cu legume și-un mix de pâinici din migdale, hrișcă, nuci și semințe (ca să fiu clară, o pâinică era din migdale, alta din nuci și tot așa) pe care le-am mâncat cu ”icre”, adică o pastă din caju cu sfeclă și ceapă care chiar avea gust de icre, surprinzător. La final, eu am băut și o cană cu cafea bio. Totul a fost deosebit de gustos și mi-a făcut plăcere să consum preparate pe care, în mod obișnuit, nu le mănânc că nu mă pricep să gătesc așa ceva și, ca să fiu sinceră, mi se pare și destul de anevoios. Ospătarul, care era în temă cu preparatele și modul în care se fac, ne-a spus, de exemplu, despre cum pâinea se obține prin deshidratarea semințelor cu un aparat special sau, cu căldura asta, putem face asta și la soare. Vă puteți imagina că nu mă grăbesc să fac asta prea curând, mai ales că ritualul, până la obținerea propriu-zisă a mâncării, pare să dureze destul de mult.

barca 2

Salate, supe și pâinici, la Barca găsești de la aperitive până la deserturi, limonade și shake-uri din fructe și legume

Întreaga consumație a costat numai 70 de lei, o sumă mai mult decât decentă. Meniul complet îl puteți vedea aici, eu cu siguranță mă voi întoarce cu prima ocazie să încerc și alte mâncăruri că oferta e mai mult decât generoasă. La final am primit un formular de feedback și, evident, am avut numai lucruri bune de spus pentru că așa a și fost experiența, una pozitivă. Subliniez încă o dată raportul dintre calitatea bună și prețurile foarte mici și vă recomand locul, a fost o plăcere!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: